čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Šantovka Tower má stále zelenou, Rada města zatím nepřijala stavební uzávěru

Rada města v úterý jednala o vydání územního opatření o stavební uzávěře v ploše označené dle Územního plánu 03/056P, tedy tam, kde by měla stát v budoucnu Šantovka Tower. Rada města však na jednání nebyla spokojena s vypořádáním některých námitek, které již dříve připravil odbor koncepce a rozvoje, a tak ke schválení samotné stavební uzávěry vůbec nedošlo.

Rada města dostala již dříve celkem devět námitek, se kterými se předtím, než by došlo k samotnému jednání o stavební uzáveře, musela vypořádat. Vypořádání s námitkami připravil odbor koncepce a rozvoje, který doporučil námitkám nevyhovět.

Radní však na úterním zasedání rady nesouhlasilo s některými vypořádáními, a tak k jednání o vydání územního opatření o stavební uzávěře vůbec nedošlo. Navíc, neví se ani, v čem byl kámen úrazu: "Námitky a jejich návrhy na vypořádání nemohou být zveřejněny dřív, než budou schváleny Radou města," řekla k dotazu redakce OD tisková mluvčí Radka Štědrá.

Jinými slovy – až bude Rada města spokojena s návrhy na vypořádání ze strany odboru koncepce a rozvoje, dozvíme se, proč se celý proces zadrhl. Do té doby má Šantovka Tower stále zelenou.

Čtěte více:

Autoři | Foto Šantovka, ateliér Benoy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.