pátek 29. března 2024 Taťána

Oprava ulice 1. máje se odkládá, město vypisuje novou zakázku

Obyvatelé ulice 1. máje si mohou oddechnout, ještě aspoň půl roku nebudou muset poslouchat řev sbíječek a strojů. Za to vedení města přibude práce, musí znovu shánět dotace.

Předmětem velké investiční akce v centru Olomouce je komplexní rekonstrukce uličního prostoru v délce zhruba 400 metrů. Náročnou obnovou projde ulice v úseku od náměstí Republiky, kde navazuje na již dokončenou část provedené rekonstrukce ulic Denisova a Pekařská, až k průčelí hotelu Palác,“ uvedla tisková mluvčí Radka Štědrá. Na začátku prázdnin se už vědělo, kdo práce provede, a že město dokonce ušetří necelých padesát milionů korun. Původní odhad rekonstrukce byl 115 milionů korun.

Nyní je však vše jinak. Na začátku tohoto týdne, kdy proběhlo zasedání zastupitelů města, se zastupitelé dozvěděli nepříjemnou novinu. „V průběhu minulého týdne nám bylo doručeno sdělení vítězného uchazeče o neposkytnutí součinnosti, tedy o tom, že neuzavře smlouvu o dílo na předmětnou zakázku. Zadavatel tak využil svého práva zrušit zadávací řízení, což mu umožňuje zákon o veřejných zakázkách,“ uvedla tisková mluvčí Radka Štědrá.

Město tak muselo zvolit náhradní řešení a rozhodlo se vypsat novou veřejnou zakázku. Ta by se měla realizovat v průběhu září. Práce na ulici 1. máje by však neměly začít dříve než v roce 2017. Tím pádem ale Olomouc přijde o slibované dotace ze švýcarských fondů – z programu švýcarsko-české spolupráce – které by město muselo využít do konce tohoto roku. 

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.