sobota 20. dubna 2024 Marcela

Muž hasil v Chomoutově hořící včelí úl, vážně se popálil na hlavě a krku

V sobotu krátce před šestou hodinou večerní vyjížděli hasiči a záchranáři k případu hořícího včelího úlu. Při hašení úlu se navíc těžce popálil jeho majitel.

Jakmile majitel zjistil, že hoří jeho včelí úl, jal se ho hasit. Ve snaze o záchranu svého majetku se však vážně popálil a skončil v péči záchranářů. "Zdravotníci na místě nalezli dvaačtyřicetiletého muže s vážnými popáleninami druhého stupně v oblasti hlavy a krku. Pacienta po ošetření, aplikování příslušné medikace, následně převezla posádka k navazující nemocniční péči na popáleninové centrum Fakultní nemocnice do Ostravy," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Na místo vyslali dispečeři Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje dvě posádky cisternových vozidel z centrální stanice v Olomouci. K hořícímu úlu dorazili také dobrovolní hasiči z Chomoutova a Bohuňovic. Požár zcela zničil celý včelí úl o rozloze zhruba 30 metrů čtverečních. "V následující necelé hodině prováděly jednotky dohašování a celkovou kontrolu a dohled nad požářištěm. Vážně zraněnému muži hasiči poskytnuli předlékařskou pomoc a poté asistovali přivolané zdravotnické záchranné službě," dodal Hošák.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.