pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Zachránkyně mladíka po dopravní nehodě u Králové obdržela stříbrnou medaili

16. 7. 2016 u obce Králová těžce havaroval jednadvacetiletý mladík. Utrpěl vážná zranění a po ošetření byl letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Olomouci. Díky pomoci paní Jany Balcárkové nedošlo k tragickým následkům, krátce po dopravní nehodě tudy projížděla, zastavila a vydala se na pomoc zraněnému muži.

Havarovaný automobil krátce po nehodě začal hořet. Zachránkyně naštěstí stihla mladíka dostat pryč ještě před tím, než auto vzplálo. Následně přivolala pomoc zdravotnické záchranné služby a hasičů.

Její doslova hrdinský čin vzbudil vlnu zájmu nejen u novinářů, ale i z řad široké veřejnosti. Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje přijala například prostřednictvím sociálních sítí hned několik děkovných sdělení a různých námětů k ocenění. Mezi zmiňovanými i slova díků za její pomoc z řad nejbližších, rodiny zraněného muže.

Nyní, více jak po dvou měsících, byla Jana Balcárková pozvána do Prahy, kde v den státního svátku 28. 9. 2016 obdržela stříbrnou medaili od Senátu PČR. Díky ZZS Olomouckého kraje se rodina mladíka spojila s paní Janou a osobně se setkali.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.