pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V sobotu se budou po obloze prohánět draci. V Holickém lese totiž proběhne drakiáda

Podzim udeřil v plné síle, až to mnohdy vypadá už na začátek zimy. Ale k podzimu bezpochyby neodmyslitelně patří pouštění draků, procházky barevným listím a sychravé počasí. A právě pouštění draků proběhne 8. října v Holickém lese.

Letos se k drakiádě přidá i výsadba tří lip srdčitých u historického kříže. Drakiáda i výsadba se odehrají od 15 do 18 hodin na polní cestě z ulice Šlechtitelů směrem k železnici.

U restaurovaného kamenného kříže z roku 1877 zasadí dobrovolníci tři stromy, staré sedm let a vysoké zhruba 3 metry. „Tyto tři lípy byly pořízeny díky daru sponzorů a jsou tak důkazem, že les má řadu příznivců, kteří dokáží sáhnout do své kapsy,“ dodává Ladislav Šnevajs. „Myšlenka nového lesa dokázala spojit nadšence všech generací i toto mezigenerační propojení má pro Olomouc nevyčíslitelnou cenu.“

Loňský ročník navštívilo kolem sto padesáti účastníků různého věku. Ale letos organizátoři očekávají ještě větší číslo. Účastníky může přilákat nejen samo soutěžení s vlastními draky, ale i připravené občerstvení a dobrá nálada.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.