pátek 29. března 2024 Taťána

Polévka na podporu Dne lidí bez domova zahřála nejen na těle, ale i na duši

Druhý ročník akce pořádané organizací Dobré místo pro život se uskutečnil na Horním náměstí před olomouckou radnicí. Známé osobnosti kraje nalévaly polévku do keramických misek a výsledný výtěžek půjde na účet Potravinové banky Charity Olomouc.

Od půl jedenácté v pondělí 10. 10. si mohli lidé na Horním náměstí vybrat, jestli si dají čočkovou, gulášovou, hráškovou nebo bramborovou polévku na podporu lidí bez domova. Nevidomí a slabozrací klienti Tyflocentra po celý rok vyráběli misky, do který se polévky nalévaly, a které přispěvatelům nakonec zůstaly. Cena polévky s miskou byla padesát korun. Do akce se zapojily také firmy Farmak Gastro, restaurace Mtrojka a Roxbury, které navařily svačinkové polévky.

Kolem poledne jsem taky na náměstí vyrazila. Zjistila jsem, že prozatím zbyla jen čočková polévka. Tak moc měli lidi o akci zájem, že se už spotřebovalo kolem tři sta litrů polévky! K misce jsem dostala ještě chleba a už jsem baštila. Polévka byla výborná a navíc nám k jídlu hrála příjemná hudba od Popové školy Dětského domova v Olomouci. Počasí bylo trošku chladnější, ale o to více polévka bodla. 

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Dalibor Skřivánek

To budete podporovat také tu sebranku,která se poflakuje třeba před komerčkou? Kdy se konečně začne "uklízet" město a separovat ty slušné nešťastníky od ....?Kdy tato "společnost" přestane obtěžovat žebráním,nevhodným pokřikováním a chováním. Řada z nich jsou ostuda města.

úterý, 11. října 2016, 08:37

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.