čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Město se více zaměří na dodržování pořádku v parcích. Přibudou nové koše i častější kontroly strážníků

Více odpadkových košů, častější kontroly městské policie i speciální telefonní linka by měly zlepšit pořádek v parcích v okolí historického centra Olomouce, ve kterých například po večerních oslavách omladiny zůstává velké množství odpadků.

Na opatřeních se dohodlo vedení města s Výstavištěm Flora, které parky spravuje, sdělil dnes ČTK primátorův náměstek Aleš Jakubec (TOP 09).

Na nepořádek v městských parcích si stále častěji stěžují jejich návštěvníci. "Pokud se část lidí nedokáže chovat slušně a dodržovat elementární pravidla, je to bohužel tak, že na to pak zbytek společnosti doplácí," uvedl Jakubec.

Na parky se proto při svých pochůzkách více zaměří strážníci a každé ráno je budou kontrolovat pracovníci, kteří mají na starost úklid. "Týká se to například některých míst v Čechových sadech či v parku pod dómem svatého Václava. Na exponovaných místech přibudou odpadkové koše, častější budou i kontroly městské policie," uvedl Jakubec.

Ve Smetanových sadech už několik nových sad nádob na tříděný odpad bylo instalováno a na podzim budou koše rozmístěny i na dalších místech parků. Vzniknout by podle Jakubce měla také speciální telefonní linka, která umožní návštěvníkům parku ihned informovat správu výstaviště o tom, že je někde nepořádek nebo přeplněný odpadkový koš.

Čtěte více:

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.