pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Tým pro mládež bude v Olomouci řešit narůstající počty případů kyberšikany a trestné činy mladistvých

Nově vznikající Tým pro mládež, který je realizován v rámci projektu „Na správnou cestu! II“, bude řešit ožehavé problémy dnešní mládeže, kterými mohou být například – kyberšikana, výchovné problémy, skryté záškoláctví nebo návykové látky.

Specialisté na kriminalitu mládeže a ohrožené děti se poprvé setkají 21. 11. 2016 v Olomouci. Do projektu se zapojí města Olomouc, Šternberk, Uničov a Litovel. „Přímo z centra regionu bude Tým pro mládež řešit nejpalčivější oblasti vztahující se k mládeži, tedy nejen ke kriminalitě, ale i primární prevenci. Tým je tvořen specialisty pro mládež z různých institucí, například z Okresního soudu v Olomouci, Okresního státního zastupitelství a Policie České republiky. Také tam jsou zástupci orgánů sociálně právní ochrany dětí z jednotlivých měst a další,“ řekl Milan Hel, manažer projektu „Na správnou cestu! II“ Probační a mediační služby.

„Projekt „Na správnou cestu! II“ je zaměřen na rozvoj a rozšíření činnosti Týmů pro mládež a dvou programů pro mladistvé pachatele trestných činů v rámci systému soudnictví nad mládeží a posílení odborné spolupráce mezi institucemi. Realizátorem projektu je Probační a mediační služba,“ uvedla koordinátorka Týmu pro mládež Olomouc Barbora Skoupilová.

Projekt ve svých aktivitách navazuje na "Na správnou cestu!" realizovanou Probační a mediační službou v letech 2012-2015. Cílem programu bude umožnit mladistvým, aby získali finanční prostředky na hrazení škod vzniklých trestnou činností, vytvoří tak program pro zaměstnávání mladistvých pachatelů.

Během pondělního setkání se dostaví také poradkyně pro oběti Jana Procházková Libíčková a zástupce pobočky Člověka v tísni o. p. s. v Olomouci, který představí nový speciální program „Na cestě“. "Kriminalita mládeže sice klesá, ale Tým pro mládež se bude snažit identifikovat a řešit právě ty problémy, které se mládeže týkají," uzavírá Skoupilová. 

PK

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.