pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucká radnice zřídí fond pro podporu dětí z chudých rodin

Olomoučtí radní se shodli na zřízení speciálního fondu na podporu mimoškolních aktivit dětí, které pochází z chudých rodin. Jejich rodiče mají totiž často problém zaplatit možné aktivity dětí.

Město vložilo do fondu 100 tisíc korun a dále předpokládá, že s jeho dofinancováním pomůžou v budoucnu firmy z Olomouckého kraje. První kolo žádostí o příspěvky plánuje město vyhlásit na začátku roku 2017.

"Naší snahou je, aby zejména žáci prvního stupně nebyli vyčleňováni ze školního kolektivu a diskriminováni, protože pocházejí z rodiny s nízkými příjmy. Pro některé rodiny jsou zkrátka aktivity dětí neúnosně finančně náročné," uvedl náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Fond by měl po počátečním vkladu města fungovat nezávisle na rozpočtu. Radnice tedy osloví firmy, které by mohly fond financovat.. "Dnes je už poměrně běžné, že firmy nějakým způsobem podporují potřebné. Společenská odpovědnost se stala důležitým prvkem v politice firem, proto bychom této situace rádi využili i pro pomoc olomouckým dětem," podotkl primátor Antonín Staněk (ČSSD). O přidělení příspěvku, který bude činit v průměru 5000 korun na dítě a rok, bude rozhodovat odborná komise.

Čtěte více:

Autoři | Zdroj ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.