pátek 29. března 2024 Taťána

Olomouc hlídají policisté se samopaly, vjezdy na Horní a Dolní náměstí jsou zataraseny květináči

V reakci na tragickou událost na berlínských trzích, kde zemřelo 12 lidí po šílené jízdě kamionem v davu, se začali realizovat bezpečnostní opatření i v Olomouci. Policisté se samopaly hlídají strategická místa ve městě, vjezdy na olomoucké vánoční trhy byly zataraseny květináči.

"Policejní prezidium ČR po pondělní události v Berlíně vydalo pokyn směrem k jednotlivým krajským ředitelstvím, aby zintenzivnila nastavená bezpečnostní opatření za účelem zajištění ochrany života, zdraví, majetku a veřejného pořádku. Také policisté v Olomouckém kraji posílili hlídky ve venkovním výkonu služby mimo jiné i hlídkami vyzbrojenými dlouhými zbraněmi," řekla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Návštěvníci vánočních trhů v Olomouci si tak musí zvykat nejen na těžce vyzbrojené policisty, ale také na překážky na všech cestách, které vedou na náměstí. Byly tam totiž nainstalovány květináče se stromky, které tvoří "šikanu" pro každé auto, které by chtělo projet.

Policisté hlídají nejen vánoční trhy v centru Olomouce, ale také vlakové nádraží nebo nákupní centra. "Síly a prostředky nasazené v rámci těchto bezpečnostních opatření jsou adekvátní současné bezpečnostní situaci v kraji. Přijatá opatření budou trvat do odvolání v závislosti na vývoji bezpečnostní situace," dodala Šafářová.

"V tuto chvíli jakékoliv informace o případném hrozícím nebezpečí pro Českou republiku nemáme. Nezměněn také v tuto chvíli zůstává vyhlášený první stupeň ohrožení terorismem," řekl tiskový mluvčí Policejního prezidia Jozef Bocán.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.