úterý 16. dubna 2024 Irena

Nový rok můžete zahájit vycházkou s primátorem, večer pak zhlédnout ohňostroj

V neděli začne rok 2017, během kterého se může Olomouc hrdě pyšnit titulem Evropské město sportu. A vy můžete do nového roku vkročit symbolicky pohybem. Antonín Staněk, olomoucký primátor, totiž zve na novoroční procházku po parcích Olomouce.

Celá akce odstartuje od nedělních 15:00, kdy je naplánován sraz pře pavilonem A Výstaviště Flora. Zájemci se následně budou procházet po trase mezi Smetanovými a Čechovými sady, která měří 2,5 km. „Zahájit nový rok příjemnou procházkou je podle mě výborný způsob, jak zregenerovat po silvestrovských oslavách, a pro některé možná i nejlepší příležitost, jak rovnou začít s plněním předsevzetí více se hýbat a sportovat,“ říká s úsměvem primátor Antonín Staněk.

Proti zimě jsou organizátoři připravení. „Na místě bude k dispozici i teplý čaj či punč na zahřátí, proto doufám, že o dobrou náladu a příjemnou atmosféru nebude nouze. Budu rád, když se při procházce potkám s co největším počtem lidí, abychom mohli společně stylově zahájit rok, který bude v Olomouci věnován právě pohybu a sportu,“ zakončil Staněk.

Následně se pak primátor přesune na Horní náměstí, kde bude mít novoroční přání a od 18:00 je na stejném místě, netradičně až odpoledne na Nový rok, naplánován ohňostroj.

Čtěte více:

Autoři | Foto www.olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.