pátek 29. března 2024 Taťána

Řada dětských táborů je již nyní zaplněna, výběr je velký

Víc než čtvrt roku před letními prázdninami je již zaplněna řada dětských pobytových či příměstských táborů, které chystají pořadatelé v Olomouckém kraji. Některé z nich byly vyprodány už na začátku roku po zveřejnění termínů, většina pobytů je ale stále k dispozici. Rodiče by však již s podáváním přihlášek neměli otálet, zjistila ČTK.

K největším lákadlům patří tábory v přírodě, v Olomouci se tradičně jako první zaplnil tábor v ZOO. Loni se na pobytových táborech v kraji rekreovalo zhruba 10.000 dětí, tisíce dalších absolvovaly tábory příměstské.

Například olomoucký dům dětí a mládeže (DDM) pro letošní rok připravil 35 táborů, šestina z nich je již obsazena. I letos je v nabídce víc táborů příměstských než pobytových. "V loňském roce se pobytových táborů DDM Olomouc zúčastnilo 634 dětí a těch příměstských 440. Tradičně rychle bývá obsazen příměstský tábor v ZOO a pobyt pro rodiče s dětmi, ale nabídka je pořád ještě bohatá. Pokud chce mít člověk jistotu, že se dostane právě na ten svůj vybraný, měl by si místo rezervovat co nejdříve," řekl ČTK Radek Ježowicz z DDM Olomouc.

Kromě příměstského tábora v olomoucké zoo zaplnili již rodiče například rybářský tábor, sportovní příměstský tábor i tábor raftový. Obsazen je již také pobytový tábor se stanováním v přírodě na Konicku. V nabídce je však nadále tábor s názvem Harry Potter, pobytová fotografická dílna či příměstské tábory s badmintonem. "Mezi úplné novinky tohoto roku patří Příměstský tábor LEGO robotiky, na kterém budou účastníci skládat a programovat roboty z Lega," doplnil Ježowicz.

Velmi rychle se letos naplnil také dětský tábor Čekyně u Přerova. První z turnusů byl obsazen záhy po zveřejnění termínů v lednu, nyní jsou obsazeny i zbývající dva turnusy. Zájem rodičů je například také o teenager tábory Mamut. "Tábory pro teenagery jsou některé obsazeny úplně, v některých zbývají poslední místa," řekl dnes ČTK zástupce občanského sdružení Mamut Adam Vančík. Dětské tábory pro nejmenší děti podle něj naopak poslední roky stagnují nebo zájem o ně klesá. "Malé děti na tábory jezdit nechtějí nebo je rodiče nechtějí pouštět," doplnil Vančík.

Šanci mají stále rodiče, kteří mají zájem o příměstské tábory v Pevnosti poznání v Olomouci. Registrace začne až v dubnu. "Každý den děti prozkoumají jiný vědecký obor a podívají se do interaktivních expozic muzea. Nahlédnou do oblasti biologie, fyziky, historie, matematiky i geografie," řekla dnes ČTK mluvčí muzea Martina Vysloužilová.

Loni měli hygienici v kraji nahlášeno 114 zotavovacích akcí se 162 turnusy. Nejvíce táborů se koná tradičně na Šumpersku a Jesenicku. Zhruba dvoutýdenní pobytový tábor vyjde asi na 4000 korun, příměstský stojí 1500 až 2000 korun. Jejich nabídka se letos opět na řadě míst zvýšila.

Čtěte více:

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.