čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Návštěvnost olomoucké zoo v loňském roce vzrostla, může za to příznivé počasí

Zoo na Svatém Kopečku je velkou atrakcí, ať už pro místní nebo pro turisty. Proto tady o návštěvníky není nouze. Loňská sezóna patřila k té úspěšnější hlavně díky počasí, které přímo vybízelo k procházkám v zoo. Oproti roku 2015 návštěvnost vzrostla o 13 773 návštěvníků.

Počet návštěvníků je u zoo velmi ovlivněn tím, jaké počasí zrovna panuje. Rok 2016 se nesl v duchu vysokých teplot a mírné zimy i proto zoo v lednu navštívilo nejvíce lidí za posledních pět let. Celkově si cestu do olomoucké zoo loni našlo 339 506 lidí. Nejvyšší denní návštěvnický rekord v roce 2016 byl dosažen na Boží hod velikonoční s 6 471 návštěvníky.

Zoologická zahrada na Svatém Kopečku se loni těšila velkému zájmu návštěvníků hlavně o velikonočních svátcích a v letních měsících. "Březnová návštěvnost dosahovala vyšších hodnot díky teplému počasí na velikonoční svátky. Pomohl také nově zavedený státní svátek Velký pátek," uvedla ve výroční zprávě Markéta Steinerová z vedení zoo. Během velikonoční doby v roce 2016 bylo zoo čtyřikrát více navštěvovanější než v roce 2015.

I na podzimní Večer duchů přišlo mnoho lidí a podle vedení tato akce zaznamenala velký úspěch. "Návštěvníky oblíbený říjnový Večer duchů proběhl na výbornou. Díky dřívějšímu startu probíhalo odbavení osob na pokladnách plynule. Návštěvníci tak mohli již tradičně nasát atmosféru netradičně nazdobené zoo s vyřezanými dýněmi, podzimní výzdobou, čarodějnicemi u vstupu a mnoha dalšími atrakcemi. Této akce se zúčastnilo úctyhodných 3 804 osob," uvedla Steinerová.

Zoo na Svatém Kopečku loni slavila i chovatelské úspěchy. "Po mnoha letech se nám opět podařilo odchovat mláďata mirikin bolivijských, tamarínů vousatých, krokodýlů čelnatých, makaků červenolících a servalů. Poprvé jsme odchovali chameleolise vousaté a papoušky černotemenné," sdělila Steinerová.

Zoologická zahrada na Svatém Kopečku dlouhodobě patří k nejvyhledávanějším turistickým cílům v Olomouckém kraji. Zoo chová zhruba 397 druhů zvířat a ošetřovatelé pečují o 1800 jedinců.

Čtěte více:

Autoři | Foto FB ZOO Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.