čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Nejen děti, ale i onkologicky nemocní rodiče mohou u Dobrého anděla nalézt finanční pomoc

To že Dobrý anděl finančně podporuje děti s nádorovými onemocněními je celkem známá věc. Ne všichni už ale vědí, že tato nadace pomáhá rovněž onkologicky nemocným rodičům. Ti se často dostávají do velmi prekérní situace, která kromě samotné nemoci obnáší problémy s finančním zajištěním rodiny.

Dárci momentálně podporují přes 400 nemocných rodičů a každý nový měsíc dalších 20 rodin o finanční příspěvek zažádá. Není se vůbec čemu divit. Podle průzkumů totiž až u 85 % rodin, které se nacházejí v této svízelné situaci, dochází k zadlužení. Samotná léčba dospělých trvá ještě o několik měsíců déle než u dětí. Navíc se rodiče mnohdy ani do svého původního zaměstnání, kvůli velké únavě a psychickým problémům, nevrátí. Nejčastějšími žadateli respektive žadatelkami jsou ženy, které se léčí s rakovinou prsu a doma mají nezaopatřené děti.

Částku, kterou každý měsíc nadace vybere, rovnoměrně přerozděluje do jednotlivých rodin. Ty dostávají příspěvek v průběhu samotné léčby a částečně i po jejím ukončení.

Pokud máte ve svém okolí rodinu, která by u nadace Dobrý anděl mohla nalézt pomoc, tak neváhejte a informujte ji o této možnosti.

Chcete-li přispívat na rodiny, kteří se nacházejí pod ochrannými křídly Dobrého anděla, tak se registrujte zde.

Čtěte více:

Autoři | Foto facebook Dobrý Anděl, www.pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.