čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Inspekce stahuje z trhu desítky tisíc pudinkových dezertů, můžou obsahovat úlomky kovu

Státní veterinární správa nařídila stáhnout z prodeje pudinkové dezerty od německého výrobce Neuburger Milchwerke. Podle německých dozorových orgánů se v jenom z balení nacházel kovový úlomek, hrozí proto riziko, že by se mohl objevit i v dalších baleních. Německý výrobce proto stahuje několik druhů mléčných produktů vyrobených v období od 13. do 17. 3. 2017, které distribuoval i do ČR. Po stažení výrobku z trhu budou pudinkové dezerty vráceny zpět výrobci, nebo zlikvidovány.

A o jaké dezerty jde? Jedná se o dezerty s čokoládovo-vanilkovou a karamelovo-smetanovou příchutí prodávané pod značkou OMIRA s datem minimální trvanlivosti do 8. 5. 2017, čokoládovo-vanilkové dezerty prodávané pod značkou obchodního řetězce Billa s datem spotřeby do 8. 5. 2017 a karamelovo-smetanovou variantu téhož výrobku s datem spotřeby do 9. 5. 2017.

Jednotlivá balení mají hmotnost 150 gramů. Do České republiky mělo být distribuováno zhruba 29 tisíc balení těchto dezertů.

„Kromě výše uvedených výrobků je z trhu stahován také produkt od německé mlékárny určený dětem balený následně českým provozovatelem společně s hračkou a prodávaný pod obchodním názvem KID´s World, hmotnost 70 gramů s datem minimální spotřeby 16. 6. 2017 a 17. 6. 2017,“ řekl mluvčí inspekce Petr Vorlíček. Celkem mělo být do tuzemska dovezeno zhruba 16 tisíc kusů tohoto dezertu.

Jednotlivé výrobky byly prodávány v síti obchodního řetězce Billa, prodejnách COOP, Flop, Hruška či Jednota a také řadou dalších menších obchodníků. „Přesto, že není příliš pravděpodobné, že by se kovové úlomky nacházely ve větším množství balení, doporučujeme spotřebitelům, kteří by měli zmiňované dezerty doma, aby je vrátili v místě prodeje,“ uzavřel mluvčí.

Čtěte více:

Autoři | Foto SVS ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.