pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Už patnáctý rok si v olomouckých ulicích budete moci koupit zasukované tkaničky, pomůžete lidem na vozíku

Před 15 lety byla založena celostátní sbírka „Zasukované tkaničky“, kterou pořádá nezisková organizace Spolek Trend vozíčkářů Olomouc. Ta už dlouhých 23 let poskytuje na Olomoucku službu osobní asistence lidem, kteří se neobjedou bez pomoci svého okolí. Organizaci založili sami vozíčkáři a dodnes se tak Trend snaží pomáhat lidem s handicapem žít plnohodnotný a nezávislý život.

I letos budete moci ve dnech 22. – 23. 5. 2017 potkávat v ulicích Olomouce obětavé dobrovolníky z řad studentů středních a vysokých škol společně s herci Moravského divadla a vozíčkáři, kteří Vám jako poděkování za malé finanční přispění předají zasukované tkaničky. Minulý rok se díky sbírce a ochotným přispěvatelům podařilo na pomoc vozíčkářům vybrat neuvěřitelných 106 000 Kč.

Na oslavu a podporu sbírky se v pondělí 22. 5. 2017 před podloubím radnice na Horním náměstí v Olomouci uskuteční charitativní koncertní vystoupení. Koncert začíná ve 14 hod. a úvodním slovem jej zahájí primátor města Antonín Staněk. Hned nato budete moci slyšet duo vozíčkáře Libora Geiera a Bronislava Chromého, od 15 hod. Martina Šafaříka, známého z účasti v soutěži Československá Superstar. V 16 hod. zahraje a zazpívá tvář sbírky Voxel a celý koncert zakončí místní kapela Fantajm. Kulturním programem bude provázet mladý olomoucký spisovatel Jaroslav Irovský.

Přispějte studentům a vozíčkářům do kasičky. Pomůžete lidem, kterým život do cesty postavil téměř nepřekonatelnou překážku, a díky osobní asistenci ji mohou překonat.

Pomoci můžete i jinými způsoby:
- zasláním libovolné finanční částky na transparentní účet u Raiffeisenbank: č. 1000100014/5500,
- dárcovskou SMS zaslanou na číslo 87777 s textem: DMS TKANICKA, cena SMS je 30 Kč, nově také 60 Kč a 90 Kč (nositel sbírky obdrží 29 Kč, 59 Kč nebo 89 Kč).

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.