čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Olomoucký plavecký stadion bude mít nový tobogán

Radnice v Olomouci chce letos postavit v kryté části plaveckého stadionu novou tobogánovou věž. Původní letitou vodní atrakci dělníci nedávno zbourali, protože už byla ve špatném technickém stavu. Stavební práce na novém tobogánu by měly začít na podzim, řekl náměstek primátora Filip Žáček.

Původní tobogánová věž byla podle Žáčka za hranicí životnosti. „Z tohoto důvodu jsme na přelomu dubna a května přistoupili k její demolici. Bourací práce, které nesměly nijak narušit provoz letního areálu, jsou nyní u konce a místo je upraveno tak, aby mohli návštěvníci bez omezení užívat celý prostor venkovního bazénu," uvedl Žáček.

Dělníci tobogán rozebrali včetně sklolaminátového tubusu. Odbourali také základovou desku betonové podlahy. Na uvolněném místě bude tobogánová věž, kterou chce město začít stavět po letní sezoně.

„Pro stavbu nového tobogánu je již nyní vydáno stavební povolení. Aktuálně probíhá zpracování dokumentace pro provádění stavby, která bude sloužit pro výběr zhotovitele. Předpokládáme, že v září by mohlo, na základě výsledků výběrového řízení, dojít k zahájení stavby," uvedl Žáček.

Rekonstruován bude letos také nový hlavní vstup, šatny i vzduchotechnika plaveckého stadionu, který patří mezi nejvytíženější sportovně rekreační zařízení v Olomouci a ročně jej navštíví na 300.000 lidí. Oprava zázemí bude stát zhruba deset milionů korun. Nejdříve příští rok bude zahájena i rekonstrukce vany bazénu.

V roce 2013 město s pomocí evropských dotací dokončilo rekonstrukci venkovního bazénu, která stála 48 milionů korun. Vyměněna byla nejen vana velkého bazénu, která je nyní z nerezového materiálu, ale také dětský bazének. Nové zázemí dostali plavčíci a děti mají u terasy restaurace k dispozici nové hřiště. V okolí venkovního bazénu byly instalovány nové lavičky, lehátka i betonové sedáky. O dva roky později bylo v areálu krytého bazénu vybudováno nové sociální zázemí.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.