sobota 20. dubna 2024 Marcela

Vesnice roku Olomouckého kraje se bude letos vyhlašovat už po třiadvacáté

V letošním roce se do soutěže, která je spojená s finančním darem od Olomouckého kraje, přihlásilo celkem patnáct obcí. V termínu od 13. do 16. června navštíví hodnotitelská komise Bělotín, Čehovice, Dub nad Moravou, Grymov, Haňovice, obec Hlásnice, Libinu, Němčice nad Hanou, Přáslavice, Příkazy, Radvanice, Rapotín, Svésedlice, Vápennou a Vrbátky.

„Přihlášené obce budou hodnoceny v oblastech, jako jsou koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice. Hodnotí se také občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci i péče o krajinu a připravované záměry nebo informační technologie,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Šoltys.

Vítěze vyhlásí hejtman Ladislav Okleštěk v pondělí 26. června v 9 hodin na tiskové konferenci v budově Olomouckého kraje.

„Hejtmanství tuto soutěž dlouhodobě podporuje. V letošním roce uvolnil z rozpočtu 500 tisíc korun. První, druhé a třetí místo v krajském kole soutěže obdrží finanční dar ve výši 100 tisíc. Kraj také udělí speciální finanční ocenění dalším čtyřem obcím ve výši 50 tisíc korun,“ doplnil náměstek Šoltys.

Slavnostní předání ocenění v krajském kole soutěže se tradičně uskuteční ve vítězné obci, letos v pátek 28. července.

Do celostátního kola pak postoupí za každý kraj jedna obec. Slavnostní vyhlášení výsledků celostátního kola soutěže proběhne 16. září 2017 na Jarmarku venkova v Luhačovicích.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto cs.wikipedia.org

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.