pátek 29. března 2024 Taťána

Jedničkáři budou mít do olomoucké zoo vstup zdarma. Akce pro školáky chystají i na dalších místech

Speciální programy chystá na závěr školního roku řada památek, ale i atrakcí v Olomouckém kraji. Mnohé z nich mají pro jedničkáře i odměnu v podobě bezplatného vstupu. Většina z nich akce směřuje na nadcházející víkend.

Konec školního roku však mohou oslavit školáci už dnes například v Zábřehu na Šumpersku, kde jim radnice nadělila dárek v podobě otevření zrekonstruovaného koupaliště.

Řadu atrakcí chystá například tuto neděli hrad Šternberk na Olomoucku. "Odpoledne plné soutěží a her připravujeme u příležitosti konce školního roku a začátku prázdnin. Děti se mohou těšit na projížďky na koních, facepaiting, glitter tattoo a mnoho dalších aktivit. Vstupné na akci činí 30 korun, děti se samými jedničkami mají vstup zdarma," uvedl za správu hradu Jan Gottwald. Zámek Jánský vrch v Javorníku na Jesenicku chystá v sobotu akci s názvem Zámek dětem. Půjde o speciální dětský okruh pro rodiny s dětmi, správa jim přitom půjčí na prohlídku kostýmy.

Premianty hodlá odměnit také olomoucká zoologická zahrada. Každý školák, který se přijde pochlubit samými jedničkami, bude mít ode dneška až do 6. července vstup do zoo zdarma. "Navíc každý školák, který navštíví zoo a pochlubí se vysvědčením, dostane malou odměnu," řekla mluvčí zoo Karla Břečková. Přivítat prázdniny mohou dnes děti také v olomouckém akvaparku, dostanou tam zmrzlinu zdarma.

Volný vstup budou mít jedničkáři do 15 let v sobotu také na přerovské koupaliště. Loni této možnosti využily necelé dvě desítky dětí, uvedli zástupci areálu. Výhody najdou šikovné děti i ve Ski areálu Hlubočky u Olomouce, kde si za vysvědčení s vyznamenáním mohou v sobotu zdarma užít jízdu na bobové dráze. Stačí fotografie letošního vysvědčení v telefonu.

Dárek čeká rovněž školáky v Zábřehu na Šumpersku, kde se otevře zrekonstruovaný plavecký areál s venkovním padesátimetrovým bazénem, který byl více než deset let mimo provoz. Oprava bazénu a jeho okolí začala loni na podzim a vyšla na 23,5 milionu korun. Bazén byl zkolaudován tento týden v úterý. "Naší snahou bylo vytvořit sportovní a rekreační místo pro všechny generace. Slavnostní zahájení provozu jsme se rozhodli pojmout netradičně. Stříhání pásky tentokrát nahradí společný skok do bazénu," uvedl starosta František John. Koupaliště bude otevřeno dnes od 14:00.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.