pátek 29. března 2024 Taťána

Hejtmanství rozdělí mezi osmnáct projektů na prevenci kriminality 1,5 milionu

Celkem 1,5 milionu korun rozdělí olomoucké hejtmanství mezi 18 úspěšných žadatelů o finanční prostředky na podporu prevence kriminality. Rozhodli o tom krajští zastupitelé na svém posledním jednání.

V rámci dotačního titulu mohly o finanční prostředky žádat obce a dobrovolné svazky obcí například na zřízení, rozšíření a modernizaci kamerových systémů, osvětlení nebo oplocení. Nestátní neziskové organizace pak měly možnost žádat o peníze na činnost spojenou například s kyberkriminalitou, kyberšikanou nebo na probační a resocializační programy pro dětské a mladistvé delikventy.

„Podpořili jsme čtyři neinvestiční projekty v celkové výši 290 tisíc a čtrnáct investičních projektů za přibližně 1,2 milionů korun. Mezi úspěšnými žadateli je například nezisková organizace Ryzáček, která dotaci využije na psychoterapii pomocí koní pro chlapce z výchovného ústavu v Dřevohosticích. Peníze posíláme také do města Javorník, které vybuduje kompletní nové osvětlení v Nádražní ulici,“ uvedl hejtman Ladislav Okleštěk.

Dotační titul na podporu prevence kriminality byl vyhlášen v únoru letošního roku jako součást programu pro sociální oblast, kam spadá také podpora integrace romských komunit, podpora prorodinných aktivit a podpora aktivit směrujících k sociálnímu začleňování.

 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.