pátek 29. března 2024 Taťána

Plavecký stadion se dočká nové moderní tobogánové věže

Krytý areál olomouckého plaveckého stadionu, který v průběhu letošní sezóny prochází postupnou rekonstrukcí, čeká stavba nové věže s tobogánem. Rada města na svém posledním jednání schválila výběr dodavatele stavby.

Olomoucký plavecký stadion patří k neoblíbenějšímu a nejnavštěvovanějšímu sportovně rekreačnímu zařízení ve městě. Ročně sem zavítá na 300 tisíc návštěvníků. V současné době probíhá ve vnitřní části bazénu rekonstrukce hlavního vstupu, šaten a vzduchotechniky v zázemí. Tyto práce se blíží ke konci a veřejnosti se vnitřní areál otevře v pondělí 25. září.

Další klíčovou etapou modernizace krytého plaveckého stadionu je stavba nového tobogánu. Ta začne letos v říjnu a u konce by měla být v polovině května 2018. „Technický stav původní toboganové věže byl již v havarijním stavu a město bylo nuceno situaci řešit. Demolice proto proběhla už v polovině tohoto roku, před zahájením letní sezóny,“ vysvětlil náměstek primátora Pavel Urbášek.

Samotné stavební práce zahrnují nejen výstavu nové tobogánové dráhy a věže, ale i dodávky a montáže zařízení pro vytápění, novou vzduchotechniku, dodávku zařízení zdravotně technických instalací, elektroinstalaci i úpravu technologie vody k tobogánu a dojezdovému bazénu. „Součástí budoucí tobogánové dráhy budou i transparentní díly skluzavky. Celkové náklady stavby jsou předpokládány ve výší 19,9 milionů korun bez DPH,“ vysvětlil náměstek Filip Žáček.

Autoři | Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.