pátek 29. března 2024 Taťána

Jezdíte na růžových kolech? Od teď máte prvních 15 minut zadarmo

Bikesharingová firma Rekola zavedla pro uživatele růžových kol novinku. Prvních 15 minut jízdy mají odteď zadarmo.

Poprvé v historii bikesharingové firmy Rekola jezdí uživatelé na růžových kolech zdarma. Městská cyklistika se tak stává dostupnější všem. „Je to velká událost. Už dlouho pracujeme na tom, abychom nabízeli bikesharing pro všechny. To se konečně povedlo,“ prohlásil Vítek Ježek, zakladatel a majitel firmy Rekola.

Největší provozovatel bikesharingu v České republice odstartoval partnerství s Hello bank!, která hradí prvních 15 minut každé jednorázové výpůjčky. Krom Olomouce se můžete zadarmo svézt také v Praze, Brně, Českých Budějovicích a Teplicích. Pokud tuto dobu uživatel překročí, platí zbylých 45 minut výpůjčky. Jelikož Rekola zatím nemají zkušenosti s plošným zavedením jízdného zdarma, není stanoven termín, do kdy bude prvních 15 minut zdarma platit.

V každém z uvedených měst je odteď jízda na rekole levnější než jízda veřejnou dopravou. Doposud totiž stála služba stejně jako jízdné hromadné dopravy v daném městě. Cílem bikesharingové služby Rekola však není konkurovat hromadné dopravě, ale nabízet další spolehlivý a dostupný dopravní prostředek. „Věříme, že nyní naši uživatelé začnou rekola více používat na krátkou dobu, a tím se sami přesvědčí, že malé vzdálenosti se na kole překonají nejrychleji,“ dodává Ježek.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.