pátek 19. dubna 2024 Rostislav

V Arcibiskupském paláci vznikne nové infocentrum

Nové městské informační centrum bude na konci dubna otevřeno v Arcibiskupském paláci v historickém jádru Olomouce. Turisté v informačním centru najdou propagační materiály města a suvenýry nebo mohou využít nabídky k prohlídce historických sálů rezidence. Informační centrum města bude své služby návštěvníkům nabízet po celou turistickou sezónu,řekl dnes olomoucký arcibiskup Jan Graubner.

„Otevřením městského informačního centra chceme jednak posílit stávající spolupráci s městem Olomouc a zároveň rozšířit služby, které v biskupské rezidenci nabízíme návštěvníkům a turistům," uvedl. Připomněl, že už před sedmi lety byl veřejnosti otevřen Arcibiskupský palác a jeho historické sály. „Jako arcibiskupství cítíme velkou odpovědnost za uchování odkazu našich předchůdců a zároveň považujeme za důležité zpřístupnit toto kulturní bohatství lidem," dodal Grubner.

Projekt připravilo Centrum pro kulturu Arcibiskupství olomouckého ve spolupráci s informační centrem olomoucké radnice. „V olomoucké části zvané Předhradí se nacházejí nejvýznamnější turistické atraktivity města, jako například katedrála sv. Václava, trojice Arcidiecézní muzeum, Vlastivědné muzeum a Muzeum umění anebo i samotný Arcibiskupský palác. Otevření pobočky městského infocentra v této strategické lokalitě rozšíří nabízené služby v oblasti cestovního ruchu," uvedl vedoucí arcidiecézního Centra pro kulturu Martin Kučera.

Městské infocentrum bude v Arcibiskupském paláci podle Kučery fungovat od pondělí do soboty v období 28. dubna až 30. září 2018, a to vždy od 10:00 do 17:00. Olomouc se v posledních letech těší rostoucímu zájmu turistů. Podle celkových statistik loni ve městě přenocovalo zhruba 170.000 turistů a 203.000 jich navštívilo informační centrum v podloubí radnice.

Autoři | Foto By Lehotsky [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], from Wikimedia Commons)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.