sobota 20. dubna 2024 Marcela

Adventní věnce pomohou onkologicky nemocným dětem

Chcete si v období adventu zpříjemnit atmosféru domova a ještě pomoci dobré věci? Hemato-onkologické oddělení při Dětské klinice Fakultní nemocnice v Olomouci pořádá charitativní akci Adventní věnce 2014. Výtěžek z dobročinné činnosti pomůže onkologicky nemocným dětem i jejich rodinám.

  Charitativní akce začíná 18. listopadu a patří mezi obdobné aktivity, kterým se pacienti, jejich rodiny i zaměstnanci dětského onkologického oddělení každoročně věnují. „Adventní věnce vyrábějí nemocné děti, ale i děti, které léčbu úspěšně ukončily spolu s rodiči a ošetřujícím personálem. Kupují si je nejen zaměstnanci fakultní nemocnice, ale taktéž si je odvážejí děti do svých domovů, aby je nabídli svým přátelům,“ vysvětluje dětská sestra a koordinátorka akce Pavla Medková.

Finanční zisk z charitativní akce půjde zejména na nákup vánočních dárků pro děti, které byly nebo stále zůstávají pacienty dětského hemato-onkologického oddělení 21 B. „Stejně tak z výtěžku pořídíme další potřebné věci na naše oddělení. Proplácíme například rodičům benzín, v případech, kdy nemohou být hospitalizovaní se svými dětmi a pravidelně za nimi dojíždí,“ popisuje koordinátorka Pavla Medková s tím, že finanční pomoc směřuje také rodinám, jejichž děti svému onemocnění podlehly.
Originální ručně vyráběné adventní věnce lze zakoupit ve vestibulu Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci od 18. do 30. listopadu. Cena se pohybuje od 300 do 350 korun. „Vždy, když tato charitativní akce na oddělení probíhá, stává se z přísně sterilního prostředí místo provoněné jehličím, skořicí a perníčky,“ raduje se koordinátorka Pavla Medková.

Mgr. Pavla Medková
dětská sestra, koordinátor věncování 2014
Dětská klinika
Hemato-onkologie 221 B
FN Olomouc
I.P.Pavlova 6

 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.