čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Benefiční koncert Beaty Bocek podpoří Tibeťany

V olomouckém Jazz Tibet Clubu vystoupí 16. prosince energická zpěvačka Beata Bocek. Benefiční koncert podpořila nadace Divoké husy, která zdvojnásobí výtěžek akce. Ten pomůže nově vznikající šicí dílně v Himalájích a zajistí obživu tibetským rodinám.

Tuto akci pořádá ve spolupráci s Jazz Tibet Clubem obecně prospěšná společnost MOST.

„Do Olomouce přijede velmi originální zpěvačka Beata Bocek, která byla nominovaná také na cenu Anděl. Věříme, že bude mít u obecenstva úspěch a skvělé také je, že každý příspěvek bude znásoben nadací Divoké husy,“ říká Mgr. Karin Majerová, projektová manažerka organizace MOST.

Koncert Pro Tibet začíná ve 20:00 v Jazz Tibet Clubu, vstupné na akci je symbolických 108 Kč. Na koncertu vystoupí zpěvačka Beata Bocek se svými hosty. Tato interpretka pochází z Českého Těšína a v roce 2012 natočila album “Ja tutaj mieszkam”, které bylo nominováno na cenu Anděla v kategorii “worldmusic”. Její osobité skladby oplývají výraznou melodií a jsou propletené mnoha emocemi. V textech se můžete setkat s duchovní, duševní i přírodní tématikou. Beata dělá vše s láskou a chutí, hlavně pak “po swojemu”. Ne virtuózně, ne precizně, avšak o to emotivněji a podmanivěji. Kromě polštiny, kterou Beata zpívá zcela přirozeně, zpívá písně i v češtině a francouzštině. 

„Velmi si vážíme toho, že Beata Bocek zahraje pro Tibet a podpoří tak naši snahu o podporu lidí žijících v indických Himalájích,“ říká Bc. Tomáš Přichystal, PR koordinátor obecně prospěšné společnosti MOST.

Obecně prospěšná společnost MOST podporuje od roku 2004 vzdělávání a zlepšuje životní podmínky lidí, žijících v indických Himálajích a v Tibetu. Pomáhá tisícům dětí, tibetským uprchlíkům, mnichům a mniškám, nomádským rodinám a starým lidem bez rodin. V letech 2006–2014 pomohl více než 3 500 lidem darovanou částkou přes 12,1 milionů korun.


více na: www.protibet.cz

Autor: L.Behingerová
 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.