čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Dejte si šálek kávy či čaje a pomůžete tak dobré věci

V Olomouci 24. listopadu zahájíme v pěti kavárnách benefiční akci “Café Pro Tibet”. Během dvou týdnů si můžete vychutnat kávu či čaj v kavárnách Bistrá kráva, Střední formát, Organica Café i v Dobré čajovně. Z každého nápoje tak darujete 5- 40 Kč na nákup léků pro malé mnichy z kláštera Diskit v Himálajích. Můžete se těšit na koncerty, přednášky, výstavy i projekce filmů. Pořádá MOST, o. p. s. více na www.protibet.cz.

Adventní čas bývá více hektický, a proto přicházíme s pohodovou alternativou. Můžeme ho strávit s přáteli u šálku výborné kávy či čaje a zároveň tím pomoci dobré věci,“ říká Mgr. Karin Majerová, projektová manažerka organizace MOST.
Café Pro Tibet“ potrvá od 24. listopadu do 7. prosince v olomouckých kavárnách Bistrá kráva, Střední formát, Organica Café a také v Dobré čajovně. Během těchto dvou týdnů je pro milovníky kávy a čaje připraven pestrý program.

V kavárně Střední formát vystoupí během několika večerů olomoucké multitrio Svervou či písničkářka DeeDee a za nomády do Himalájí se vydáme společně s Mgr. Johanou Krajčírovou. Dovíte se, jak se vaří a jak chutná jejich čaj či jak se člověk vyspí v nomádském stanu v 5 000 m n. m.

Na dokument Semínka Tibetu, který vypráví o osudech tibetských dětí v exilu, se můžete těšit v kavárně Organica Café.
Do projektu se zapojila i Dobrá čajovna, se kterou jsme připravili vystoupení talentované zpěvačky Veniky Hartlyn.
V kavárně Bistrá kráva můžete kromě dokumentu Přechod přes Himaláj zhlédnout i výstavu fotografií Tibet a Barma na křižovatce. V Jazz Tibet Clubu se můžeme těšit na benefiční koncert kapely Hm…, jejíž vystoupení jsou pestrou ochutnávkou různých žánrů, nabídnutých s lehkostí, muzikantskou přirozeností a vtipem. Lehkost a hravost jejich hudby potěší milovníky jazzu, klasiky i rocku.

Akci pořádáme proto, aby si hosté kaváren či čajoven mohli při posezení s přáteli rozšířit povědomí o situaci v Tibetu. Chceme poděkovat všem kavárnám, které s námi spolupracují a akci podpořily,“ říká Bc. Tomáš Přichystal, koordinátor akce Café Pro Tibet.
Obecně prospěšná společnost MOST podporuje od roku 2004 vzdělávání a zlepšuje životní podmínky lidí žijících v indických Himálajích a v Tibetu. Pomáhá tisícům dětí, tibetským uprchlíkům, mnichům a mniškám, nomádským rodinám a starým lidem bez rodin. V letech 2006–2014 pomohl více než 3 500 lidem darovanou částkou přes 12,1 milionů korun.

Více informací najdete na www.protibet.cz

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.