úterý 16. dubna 2024 Irena

Čestné uznání získá muž, který zachránil život zraněnému u nehody v Lukavicích

O této dopravní nehodě jsme vás nedávno informovali. Po dopravní nehodě nedaleko Lukavic vzplálo jedno vozidlo. Z druhého havarovaného vozidla ale vystoupil Jaromír Burďák, který zachránil život řidiči hořícího auta, který byl v bezvědomí. A za tento hrdinský čin mu bude ve čtvrtek 27.listopadu předáno čestné uznání.

Ve čtvrtek 27. listopadu 2014 proběhne od 14:00 hodin v Mohelnici na radnici v kanceláři starosty předání čestného uznání za záchranu života panu Jaromíru Burďákovi. Ocenění mu bude předáno za záchranu života řidiče, který dne 12. listopadu 2014 havaroval nedaleko obce Lukavice.

Řidič Jaromír Burďák, který cestoval jedním z havarovaných vozidel, okamžitě po dopravní nehodě vystoupil ze svého auta a šel k hořícímu havarovanému osobnímu vozidlu Fiat Brava, ve kterém, připoután bezpečnostním pásem, seděl řidič, který byl v bezvědomí a viditelně zraněný v obličeji. Pan Jaromír Burďák jej ihned odpoutal, z hořícího vozidla jej vyprostil a odtáhl směrem do bezpečí. Následně jej uložil do stabilizované polohy a poté dopravní nehodu ohlásil na číslo tísňového volání 158.

V tento okamžik v místě dopravní nehody zastavili další projíždějící řidiči, kteří se snažili hořící osobní vozidlo uhasit. Po příjezdu hasičů byl požárem zcela zasažen jak motorový prostor, tak i prostor pro posádku vozidla. Svým rychlým a pohotovým jednáním pan Burďák zachránil druhému řidiči život.

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.