úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Diváci si v Olomouci promítnou film šlapáním na kole

Netradiční promítání je připraveno v Olomouci pro diváky, kteří zamíří v úterý do letního kina v Pekární ulici. O promítání belgického dramatu Kluk na kole se postarají sami; pohonem pro projektor bude jejich jízda na bicyklu. Akce je posledním dílem série přednášek a tvůrčích dílen dramaturgického cyklu Možnosti energie, který pořádala komunitní zahrada Za()hrada.

Promítání snímku obstará podle organizátorů projektor, který budou vlastními silami pohánět šlapající diváci usazení v sedlech dvou statických bicyklů. "Promítat budeme snímek bratří Dardennů Kluk na kole. I když by se někomu mohlo zdát, že by se snad k této příležitosti více hodilo pustit spíše komedii, my jsme hledali film, ve kterém hraje kolo významnou roli a tato koprodukce náš záměr naplňuje," uvedla za organizátory Magdaléna Petráková.
   

Projekční systém vznikl propojením projektoru, autobaterie, automobilového alternátoru, měniče napětí a starého kola. Mobilní soběstačné kino je výsledkem tvůrčí dílny, při níž kolektiv organizátorů spolupracoval s olomouckým Bajkazylem, který se zabývá půjčováním a renovací starých kol.
   

Vstupné na úterní promítání je podle pořadatelů zdarma, začátek je ve 21:30.

 

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.