sobota 20. dubna 2024 Marcela

Hynek Vich zasvětí v Atmosphere restaurant do tajů vína

Nyní v období vinobraní vnímáme víno často mnohem intenzivněji než v jiných měsících. Všude po městě visí cedule s nápisy “burčák” a za chvíli budeme ochutnávat první vzorky svatomartinského. Nejeden z nás na víno zajde nebo navštíví vinařství ve vinařských oblastech na jižní Moravě - podzim je zrátka spojený s vínem se vším všudy. Abychom vína ale dokázali správně degustovat, určovat a poznávat, připravila Atmosphere restaurant v Galerii Šantovka jedinečný seminář o vínech, který povede profesionál v oboru, přední odborník a enolog Hynek Vich.

Hynek Vich se roku 1968 rozhodl opustit rodnou zem a odejít do Belgie - jeho zahraniční profesionální kariéra odstartovala v restauraci ,,La Paroisse – suisse Gril“ v Bruselu. Enologické stáže ve vinařských oblastech Francie a další aktivní vzdělávání jsou korunovány četnými diplomy za zásluhy v kraji Beaujolais a Champagne, roku 2006 se Vich stává čestným členem prestižní ,,Commanderie du Bontemps de Médoc, de Graves, de Sauternes et Barsac“. Vich aktivně spolupracuje na pořadu ,,Putování za vínem” a  je také autorem skript pro výuku aplikované degustace a základů enologie.

Právě tento odborník bude provázet exkluzivním dvoudenním seminářem o vínech, který posluchače obohatí o cenné informace z praktického i filozofického pohledu degustátora a naučí je správně určovat a poznávat kvalitu vín.  Po každé výukové hodině bude následovat praktická degustace výjimečných vzorků vín z limitovaných edicí. Seminář se bude věnovat např. senzorické analýze vína, percepci chuti, vizuální percepci, duši a filozofii vína, složení a výrobě a také snoubení vína s pokrmy.

Pokud jste milovníky dobrého vína a chcete své znalosti rozšířit, je seminář určen právě vám. Seminář se koná 30.9. a 1.10.2014 vždy od 10,00 do 16,00 hod v Atmosphere restaurant v Galerii Šantovka a je potřeba se na něj přihlásit přes email: info@atmosphere-restaurant.cz  nebo telefonicky: +420 588 884 139, +420 730 892 288 .

Pokud vás láká snoubení francouzských vín s delikátní moderní gastronomií, můžete si rezervovat stůl také na galavečeři 30.9.2014 od 19,00 hod. Galavečeří vás bude také provázet odborník na francouzská vína Hynek Vich a sommelier Vít Bartošek a je připravena ve spolupráci se společností Good Wine Lover. V pěti chodech řízené degustace budete moci ochutnat exkluzivní moderní kuchyni v kombinaci s výjimečnými a limitovanými víny z věhlasných vinařských apelací Francie.

Více informací získáte na webových stránkách www.atmosphere-restaurant.cz.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.