čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Koupaliště v Olomouckém kraji se chystají na sezonu

Na koupalištích v Olomouckém kraji končí přípravy na letní sezonu. Většina z nich se chystá otevřít v červnu nebo se začátkem prázdnin, na některých místech byl však provoz zahájen už na konci května. S příchodem sezony začali sledovat vodu na vodních nádržích také hygienici. Poprvé odebrali vzorky také z vyčištěné Plumlovské přehrady.

V přerovské části v Penčičích v těchto dnech dokončují rozsáhlou opravu  dětského bazénu. "Rekonstrukce stála odhadem do půl milionu korun. Udělal se nový bazén, je tady nová technologie filtrace vody a dávkování chloru. Pro děti jsme přichystali novou vodní skluzavku a atrakci v podobě stříkajícího ježka," řekl ředitel společnosti Teplo Jaroslav Klvač.
Novou fasádu bude mít od příštího týdne provozní budova. Práce se podle Klvače stihnou včas dokončit. Koupaliště by mělo být otevřeno od července, za hezkého počasí sem budou moci lidé přijít už poslední červnový týden.
   

Opravené koupaliště najdou také návštěvníci v rekreačním středisku Camp Mohelnice. "Opravený je velký bazén i dětské brouzdaliště. Využít jej mohou ubytovaní, ale i veřejnost. Slavnostní otevření plánujeme na 20. června," uvedla Michaela Kepprtová ze střediska.
   

Přípravy se chýlí k závěru i jinde, některá koupaliště plánují, že otevřou už v příštích dnech. Například plavecký stadion v Zábřehu na svých stránkách avizuje, že venkovní koupaliště s tobogánem otevře už v neděli. Děti budou mít tento den symbolické vstupné jednu korunu. Prostějovský akvapark Koupelky zahájil sezonu dokonce již minulý pátek a v provozu by měl být za dobrého počasí denně od 10:00 do 19:00. Stejně tak mohli využít na venkovních koupacích plochách hezkého počasí již od minulého úterý návštěvníci olomouckého plaveckého stadiónu. 

Venkovní bazén Aquaparku v Olomouci je otevřen návštěvníkům v červnu od 10-18 hod a červenci a srpnu od 9 - 19 hod.
   

Na sezonu jsou připraveni také hygienici. Podle pracovníka krajské hygienické stanice Karla Freudmanna odebrali vzorky z vodních ploch už v pondělí. Kromě jezera Poděbrady testovali poprvé také Plumlovskou přehradu, která se po rozsáhlé rekonstrukci znovu napouští. S výsledkem jsou na obou rekreačních plochách spokojeni.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.