pátek 29. března 2024 Taťána

Kovové srdce před radnicí připomíná svátek všech zamilovaných

Kovová plastika srdce z dílny olomouckého výtvarníka a uměleckého kováře Milana Poliána připomíná od středy 11. února až do konce týdne návštěvníkům centra Olomouce svátek všech zamilovaných.

Letošní sv. Valentýn připadá na tuto sobotu 14. února. „Jedná se o kovovou siluetu srdce, vysokou přibližně dva metry, na kterou bude možné uzamknout takzvaný zámek zamilovaných,“ sdělil autor plastiky umělecký kovář Milan Polián.

Zámky zamilovaných mohou lidé znát nejen z evropských metropolí, kde milenci symbolicky připínají zámky na mosty. Kolemjdoucí se u srdce mohou také vyfotit a fotky vkládat na sociální sítě s takzvaným hashtagem, tedy klíčovým slovem nebo frází označenou znakem křížku #olomouckesrdce. „Vytvořili jsme speciální profil na Faceboku, kam mohou lidé vkládat své fotky, které u srdce vyfotí“, řekl vedoucí oddělení kultury magistrátu města Radim Schubert. „Srdce bude na náměstí do pondělí. Co bude dál, to ještě není úplně jasné. Budeme přemýšlet nad jeho využitím,“ doplnil.

Jednou z možností je jeho umístění do nádvoří radnice, kde by jej mohli využít čerstvě oddané páry. „Necháme se ale překvapit, jak olomoucké srdce přijmou lidé,“ vyzývá k možnosti rozhodnout o budoucnosti olomouckého srdce vedoucí oddělení kultury Schubert.

 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.