sobota 20. dubna 2024 Marcela

Kvůli sebevrahovi střeží urgentní příjem v Olomouci policisté

Kvůli několika e-mailům neznámého pisatele hrozícího sebevraždou zamířili v sobotu do olomoucké fakultní nemocnice policisté. Autora emailů, který se prý chtěl zabít, aby daroval své orgány, se zadržet dosud nepodařilo. Mluvčí nemocnice Egon Havrlant řekl, že urgentní příjem je nadále hlídán policisty. Opatření podle něj potrvají minimálně do pondělka. Do nemocnice byla vyslána zásahová jednotka i s policejním vyjednavačem, sebevrah však nedorazil.

Policisté začali situaci řešit od sobotních 15:00. Na místě i nadále zůstávají. "Opatření budou minimálně do pondělka a poté se uvidí, bude záležet na dohodě mezi policií a nemocnicí," uvedl včera vpodvečer Havrlant.
   

Fakultní nemocnice podle něj dostala tři e-maily, ve kterých neznámý člověk informoval, že hodlá spáchat sebevraždu v prostorách nemocnice, aby mohly být jeho orgány po smrti využity k transplantaci. Nemocnice policisty kontaktovala už po prvním vzkazu, protože nechtěla situaci podcenit a chtěla zajistit bezpečnost pro pacienty i zaměstnance.
   

"Přeorganizovali jsme péči v ambulantních prostorách u urgentního příjmu, kde mělo podle informací z mailů v sobotu v podvečer k sebevraždě dojít, aby se tam v inkriminovanou dobu nepohybovali pacienti, a nebyli tak ohroženi. Posílili jsme také interní bezpečnostní službu a policii jsme poskytli maximální spolupráci," doplnil mluvčí.
   

Přístup do prostor urgentního příjmu mají podle něj nyní pouze zaměstnanci oddělení a také akutní pacienti. Oddělení však normálně funguje, jen je pod dohledem policie. "Všechna další pracoviště nemocnice fungují v běžném režimu a nejsou bezpečnostními opatřeními dotčena," uvedl Havrlant.
   

Podle policejní mluvčí Ireny Urbánkové se pisatele dosud odhalit nepodařilo, opatření tak na místě přetrvávají. Počet policistů, kteří na místě zasahovali, nechtěla upřesnit.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.