sobota 20. dubna 2024 Marcela

Lidé si mohou prohlédnout Olomouc z nepřístupných věží

Pohledy z nepřístupných míst na město nabídne zájemcům neobvyklá akce. Pod názvem Olomouc s nadhledem mohou lidé v sobotu 7. června v jeden den navštívit šest výškových staveb, které jsou běžně nepřístupné veřejnosti, a podívat se na město z netradičních lokací.

„Snažili jsme se najít místa, která ukážou Olomouc z nových a zajímavých pohledů. Myslím, že mnohé Olomoučany překvapí,“ přiblížil architekt Michal Giacintov z pořádajícího občanského sdružení Hanácká hratva, které se snaží o zachování kulturních tradic ve městě i regionu. Díky vstřícnosti všech majitelů a správců výškových budov se podařilo poskládat tour z historických staveb i nově postavených budov. „Dbali jsme také na to, aby trasa nebyla moc dlouhá a i méně trénované spoluobčany příliš nevysílila,“ podotkl Giacintov. Záštitu nad akcí převzal náměstek primátora Ladislav Šnevajs.

Informace:

OLOMOUC S NADHLEDEM (putování po olomouckých věžích)
Sobota 7. června od 10:00 do 15:00 hodin

Start a registrace: Podloubí radnice od 9:30 do 13:00 hodin
Cíl: Informační centrum, podloubí radnice – do 19:00

Seznam zpřístupněných věží:
Hotelový dům, Hotel Flora, BEA centrum – třída Kosmonautů, Kostel Cyrila a Metoděje v Olomouci-Hejčíně, NH Hotels, Silo Tower Olomouc

 

Na startu obdrží účastníci kartu s informacemi, plánkem a šesti políčky pro razítka z jednotlivých věží. Startovací balíček obsahuje také jablko a vodu od firmy Senimo. K tomu, aby se zařadili do slosování o zajímavé ceny, stačí poutníkům obdržet čtyři razítka.

První cena je výlet balónem se společností K Plus pro dvě osoby, další plavba na raftech historickou Olomoucí s Peřej Tours či večeře v hodnotě 500 Kč v pivovaru Moritz, pro další pětici vylosovaných je připraven výstup na nejvyšší věž Olomouce v chrámu kostele sv. Václava, která je z bezpečnostních důvodů pro veřejnost nepřístupná. Kartu s kontaktem účastníci odevzdají v informačním centru v podloubí olomoucké radnice do speciálního boxu do pondělí 9. června.

 

Další info najdete na www.facebook.com/olomoucsnadhledem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.