čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Nový tržní řád Olomouce zakazuje ve městě podomní prodej

Na území Olomouce bude od ledna zakázán veškerý podomní prodej. Umožňuje to nový tržní řád, který schválili radní. Dosud řád zakazoval pouze pouliční prodej v některých lokalitách města. Podle primátora Martina Novotného (ODS) má toto opatření zabránit obtěžování lidí ve městě. Stejné nařízení přijal loni například Přerov.

"Téma zákazu podomního prodeje se řeší v souvislosti s obtěžováním lidí, ale i s bezpečnostními riziky týkající se především starší generace, a zneužívání těchto aktivit například ke krádežím," řekl dnes novinářům Novotný.

Dosud tržní řád z června 2011 zakazoval pochůzkový a pouliční prodej ve vybraných lokalitách, což byla vesměs náměstí a ulice v centru nebo například okolí vlakového a autobusového nádraží. Tento zákaz zůstává v platnosti včetně vymezených ploch. Podle mluvčí magistrátu Radky Štědré za porušení zákazu podomního prodeje a poskytování služeb na celém území města hrozí pokuta až 200.000 korun. Na dodržování nařízení bude dohlížet městská policie a pracovníci živnostenského odboru magistrátu.

Zákaz podomního prodeje platí od loňského února také v Přerově. Podle mluvčího magistrátu Bohuslava Přidala nařízení funguje, má však především preventivní charakter.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.