pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucký kraj zná finalistky soutěže Miss Olomouckého kraje

Z více než sedmdesáti sympatických studentek vybrala porota finálovou dvanáctku prvního ročníku soutěže Miss středních škol Olomouckého kraje. Již tento víkend čeká finalistky víkendové soustředění v Clarion Congress Hotelu Olomouc a náročná příprava na slavnostní finále, které proběhne 7.3. 2014 taktéž v tomto hotelu.

Tuto sobotu a neděli bude mít finálová dvanáctka a dvě náhradnice možnost strávit víkend v Clarion Congress Hotelu Olomouc. Čeká je sice i pohodový relax ve wellnes a pivních lázních - Beer Spa BBB® přímo v prostorách hotelu, ale víkend bude převážně pracovní.


Na dívky čeká nácvik choreografie, zkoušky volných disciplín, ale i rétorická cvičení a mediální trénink. Ten snad dívky využijí při natáčení medailonků pro rádio, kde se budou prezentovat a ucházet o hlasy posluchačů pro soutěž miss internet. Ta odstartuje již 10. února na webu www.missok.cz


Výběr finálové dvanáctky byl opravdu náročný a porota to vůbec neměla jednoduché. Do užšího výběru se dostalo dvacet dívek a následně byl výběr zúžen na 12 finalistek a 2 náhradnice. Velkou konkurenci potvrzuje i jedna z nich: „Na castingu bylo opravdu mnoho hezkých a talentovaných slečen. Jsem ráda, že jsem se dostala do finále, a už se těším na víkendové soustředění, které nás čeká v Clarionu v Olomouci,” sdělila Jana Okáčová z Přerova.


Iniciativa po tuto soutěž vzešla ze strany studentů a ve spolupráci s modelingovou agenturou Frankly models a PR agenturou RPSC ideas dostal projekt konkrétní obrysy. Miss středních škol Olomouckého kraje představuje unikátní pojetí projektu, který svým zaměřením nemá obdobu. Nejde o klasickou soutěž krásy. Jde primárně o vzbuzení zájmu studentů a jejich aktivní zapojení do projektu a jeho realizace. Projekt cílí nejen na slečny, které soutěží o korunku krásy, ale koncept Miss by mohl mít také podtitul Školy samy sobě.


Projekt má podporu odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého kraje a koná se pod záštitou hejtmana Jiřího Rozbořila a primátora Olomouce Martina Novotného.


Na počátku projektu byly vybrány partnerské školy (primárně technického zaměření). Studenti těchto škol se v rámci praxe aktivně zapojují do příprav a realizace tohoto projektu. Tedy např. studenti Střední školy polygrafické v Olomouci se zapojují do grafické identity soutěže a připravují tiskové materiály. Dále Střední odborná škola v Litovli se podílí na přípravě cateringu a zajištění občerstvení na akci, další školy pomáhají v produkci doprovodného programu finále atp.


Studenti jsou motivováni k aktivní a pečlivé práci a jsou pod dohledem zkušených odborníků z praxe. Výsledek své činnosti budou prezentovat před hosty slavnostního finále. To bude nabité zajímavým kulturním programem.

Autor: Radim Kašpar

Foto: Zuzana Žlabová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.