pátek 29. března 2024 Taťána

Opatření kvůli hrozícím e-mailům v olomoucké nemocnici trvají

Policejní opatření kvůli sobotním e-mailům údajného sebevraha, který vyhrožoval, že si v prostorách olomoucké nemocnice hodlá vzít život, trvají. V noci na pondělí dostala nemocnice další vzkaz, ve kterém pisatel oznámil, že svůj čin hodlá uskutečnit jinde a nechce nikoho ohrozit. Mluvčí nemocnice Egon Havrlant dnes řekl, že provoz nemocnice není omezen. Podle něj by se měla situace již pomalu uklidňovat. Podle policie nejde o žádný trestný čin.

"V noci na pondělí jsme dostali další e-mail, ve kterém je uvedeno, že pisatel hodlá svůj čin uskutečnit daleko od civilizace a že nechce ohrozit nikoho dalšího. Opět jsme samozřejmě tuto zprávu předali policii. Po dohodě s ní zatím zůstávají bezpečnostní opatření v platnosti," uvedl mluvčí nemocnice.
   

Urgentní příjem, kde podle původních e-mailů chtěl pisatel svůj čin údajně uskutečnit, střeží policie od sobotního odpoledne. Podle mluvčího nemocnice by se však měla situace pomalu uklidňovat. "Naše pacienty můžeme ubezpečit, že provoz nemocnice není nijak omezen a běží zcela standardním způsobem. Po celou dobu poskytujeme péči v plném rozsahu všem pacientům včetně akutních, kteří směřují na urgentní příjem," doplnil mluvčí.
   

Policisté se k případu nechtějí příliš vyjadřovat. Mluvčí Irena Urbánková dnes pouze vzkázala, že na něm stále pracují. "Bezpečnostní opatření je v platnosti, a to v nezbytně nutné míře pro zajištění bezpečnosti. S ohledem na rozsáhlé šetření není možné sdělit bližší informace," uvedla mluvčí. Poté doplnila, že případ není vyšetřován pro žádný trestný čin. Nejde tak například ani o šíření poplašné zprávy. "Žádné trestní řízení není zahájeno," doplnila mluvčí.
   

Fakultní nemocnice dostala v sobotu nejprve tři e-maily, ve kterých neznámý člověk informoval, že hodlá spáchat sebevraždu v prostorách nemocnice, aby mohly být jeho orgány po smrti využity k transplantaci. Nemocnice kontaktovala policii, musela také přeorganizovat péči v ambulantních prostorách u urgentního příjmu, kde mělo podle informací z e-mailů v sobotu v podvečer k sebevraždě dojít. Posílila také interní bezpečnostní službu. Oddělení podle mluvčího však normálně funguje, jen je pod dohledem policie.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.