úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

V Olomouci ráno vyjely všechny tramvaje, troleje jsou bez námrazy

Během dnešní noci se technikům DPMO za pomocí čety z DPO podařilo odstranit veškerou námrazu z trolejí, která v posledních dnech znemožňovala tramvajovou dopravu ve městě.

Do ulic Olomouce dnes ráno vyjely všechny tramvaje a vozí cestující podle obvyklého jízdního řádu. Pracovníkům dopravního podniku se totiž na všech tramvajových linkách podařilo očistit troleje od námrazy, kvůli které od pondělního odpoledne ve městě jezdily jen autobusy.
   

"Očistili jsme troleje na všech linkách, takže ráno mohly vyjet všechny tramvaje. Tramvajový provoz je veden podle obvyklého jízdního řádu," uvedla dispečerka. Troleje od úterý v Olomouci zbavovalo námrazy několik techniků DPMO, kterým přijeli pomoci kolegové z ostravského dopravního podniku. Čištění trolejí bylo rychlejší i díky tomu, že se ve středu odpoledne mírně oteplilo a led začal tát.
   

"Aktuální předpověď počasí na příští dny není úplně příznivá, ale doufáme, že extrémní námraza, která nás postihla od pondělí, se již nebude opakovat," podotkla mluvčí DPMO Martina Krčová.

Tramvajový provoz byl v Olomouci částečně obnoven už ve středu odpoledne, kdy vyjely tramvaje na trať spojující Novou Ulici s hlavním nádražím.

Námraza ochromila tramvajovou dopravu v Olomouci v pondělí odpoledne poté, co region zasáhl mrznoucí déšť. Tramvaje kvůli trolejím obaleným ledovou krustou zůstaly stát v ulicích. Dopravní podnik ihned zavedl náhradní autobusovou dopravu. 

DPMO poslal do ulic všechny autobusy. Výlukové jízdní řády náhradní autobusové dopravy v Olomouci ale měly ve srovnání s tramvajovou dopravou delší intervaly. Cestování městskou dopravou proto zabralo delší dobu a v autobusech bylo více lidí než obvykle. V úterý se ve špičce do náhradních autobusů na některých zastávkách nedostali všichni čekající cestující.

Lidé si také stěžovali na to, že dopravní podnik o zastavení tramvají málo informoval. Světelné tabule na tramvajových zastávkách cestujícím zpočátku neposkytly aktuální údaje o změnách v provozu MHD. Dispečerka, která informační tabule ovládá, totiž tou dobou řídila výlukový autobus.

Cestující kritizovali i to, že informace o zastavení tramvajového provozu a náhradní autobusové dopravě dopravní podnik zveřejnil na internetu až v úterý ráno. Vedení podniku tvrdí, že jeho pracovníci měli zpočátku plné ruce práce se zajištěním náhradní autobusové dopravy a odtažením nepojízdných tramvají.

 

 

 

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.