čtvrtek 28. března 2024 Soňa

V Olomouci se chystá stavba administrativní budovy Element Office

V Olomouci se připravuje stavba další administrativní budovy. Sedmipodlažní objekt Element Office plánuje ostravská firma TGS Service postavit u hlavního nádraží nedaleko výškové budovy Regionálního centra Olomouc. V nové administrativní budově, pro kterou je vyčleněn pozemek mezi stanicí STK a areálem firmy Mapei, mají být kanceláře i prodejní prostory.

Budova je projektována s jedním pozemním a sedmi nadzemními podlažími. Kanceláře mají zabrat šest podlaží a projektovaná kancelářská plocha činí bezmála 5000 metrů čtverečních. Součástí projektu je i 145 nových parkovacích míst. Investor chtěl stavbu administrativní budovy Element Office zahájit už letos a dokončit v roce 2017. Parametry projektu Element Office ale zatím
neodpovídají novému územního plánu, který byl schválen na podzim loňského úřadu. 

Nabídka administrativních ploch se v Olomouci postupně zvyšuje. Například společnost CPI předloni u hlavního vlakového nádraží zprovoznila nový multifunkční komplex CPI City Center Olomouc, který disponuje celkem 6700 metry čtverečními kancelářských prostor. Nové kanceláře jsou v Olomouci k mání také v komplexu BEA centrum či v opravené budově Salmova paláce v historickém centru Olomouce. Developerská společnost Hopr Group loni dokončila přestavbu bývalého sila poblíž centra Olomouce na administrativní objekt. Rekonstrukce léta nevyužívaného sila nedaleko železniční stanice Olomouc-město byla zahájena loni na jaře a stála zhruba 45 milionů korun. 

V Olomouci se připravuje stavba dalších administrativních komplexů. Dvě šestipodlažní administrativní budovy nazvané Nová Envelopa mají být postaveny poblíž křižovatky ulic Kosmonautů a Wittgensteinova. Investorem je společnost CS Property Private.

Zdroj: ČTK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.