čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Výstava For Model: Zážitek pro děti a dospělé

Výstavu, která rozzáří oči každého dítěte i nejednoho dospělého, chystá olomoucké Výstaviště Flora. Sbírky všeho druhu, kuriozity, hry, pokusy, hračky, modely, repliky, soutěže a spousta zábavy pro malé i velké – tak se dá stručně shrnout výstava For Model, která se koná v nově otevřeném pavilónu A od 14. do 16. března. Na takové akci nesmí chybět žádné dítě, zvou pořadatelé.

Návštěvníci mohou vidět makety lodí plovoucích ve velkém bazénu i neplovoucí modely, rádiem řízená auta, ponorky či akrobatická letadla, westernovou železnici, minivrtulníky, lego robota, pracující zmenšeniny stavebních strojů a automobilů, starodávná loutková divadla, historické kočárky, podpisy slavných osobností, repliku unikátního českého tanku Praga či letadlo Čmelák a spoustu dalších zajímavostí.


Kromě očí ale mohou návštěvníci na výstavě zapojit do práce i ruce, nohy a hlavu – při malování na vypálenou keramiku, na závodní dráze pro šlapadla, ve škole létání s malými modely letadel, při zkoušce hodu bumerangem, hraní deskových her, vyprošťování obřího ježka z klece, skládání originální české stavebnice Gecco, sestavování robotů na počítači či řízení rychlých vozů na autodráze.


„Největším lákadlem zřejmě bude v sobotu ve 14 hodin tanková bitva modelů nedaleko pavilonu E, velké pozornosti se již loni těšila výroba panenek Reborn, které jsou na první pohled téměř nerozeznatelné od živých nemluvňat,“ podotkla garantka výstavy Dagmar Maixnerová. Starší generaci pak jistě potěší výstava hraček z 50. let.  Další informace najdete na www.flora-ol.cz. Výstava je otevřena v pátek a sobotu od 9.00 do 18.00 hodin, v neděli od 9.00 do 17.00 hodin

Zdroj: Výstaviště Flora a.s.

Autor: L.Behigerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.