úterý 16. dubna 2024 Irena

Zasadit strom a ještě pomoci druhým? V Olomouci se vysazuje nový park

Chcete mít v Olomouci vlastní strom a ještě pomoci druhým? Pak neváhejte a zapojte se do výsadby nového olomouckého parku. Háj Malého Noe začne už brzy vyrůstat v městské části Neředín. Společný projekt statutárního města Olomouce a Nadace Malý Noe podpoří děti žijící v náhradní péči a zároveň vytvoří ve městě další zelený prostor pro odpočinek a relaxaci.

Pro výsadbu parku připravilo město Olomouc prostor mezi nově postavenými rodinnými domy v blízkosti ulic Slovanská a Pod Letištěm v Neředíně. Už na počátku října zde začnou vyrůstat čtyři desítky mladých stromů. „Vysázeny budou dřeviny několika druhů. Prostor zaplní lípy, duby, javory či buky. Listnaté druhy pak doplní jehličnany jako jsou borovice a modříny,“ vypočítal vedoucí odboru životního prostředí magistrátu Petr Loyka.

Partnerem projektu města a nadace může být každý, komu není lhostejné v jakém prostředí žije a zajímá se o pomoc potřebným. Přijměte tedy nabídku statutárního města Olomouce a Nadace Malý Noe a staňte se patronem stromu v novém parku. Patrony mohou být jednotlivci, firmy či spolky. „Svůj strom si každý z patronů projektu zasadí za asistence odborníků,“ uvedl vedoucí odboru životního prostředí Loyka.

„Zájemce o patronát věnuje nadaci na základě smlouvy finanční dar a následně obdrží pamětní list prokazující jeho patronství,“ řekl předseda správní rady Nadace Malý Noe Jaroslav Strejček. Jméno patrona stromu bude umístěno na informační tabuli s mapkou u vchodu do parku. Nadace Malý Noe, která pomáhá dětem zejména v Olomouckém kraji, ale také za hranicemi regionu, již vysadila háje ve Velkém Týnci na kopci Hradisko a na Čekyňském kopci nedaleko Přerova.

Výsadba parku Malého Noe v Neředíně je naplánována na pátek 3. října 2014. Veškeré informace o tom, jak se stát patronem stromu poskytne zájemcům pan Jaroslav Strejček z Nadace Malý Noe na telefonu 602 715 210.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.