pátek 29. března 2024 Taťána

Včera večer hořelo ve Chválkovicích

Velký požár zachvátil sklad soukromé firmy v Olomouci - Chválkovicích. Ve čtvrtek 17. dubna byl ve 23:55 oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár skladu soukromé firmy v ulici Na Zákopě. V době příjezdu prvních jednotek už byla přízemní budova skladu o rozměrech 35 krát 15 metrů zcela zachvácena plameny.

Uvnitř skladu byly uskladněny stroje a zařízení k pracovní činnosti soukromé firmy, například stroje pro vrtání a demolici, výšková technika a podobné. Vedle hořícího objektu bylo uskladněno dřevo, které plameny také pohltily. Při požáru nebyl nikdo zraněn.
K požáru vyjeli profesionální hasiči z Olomouce se dvěma cisternami a dobrovolní hasiči z Olomouce-Chválkovic, Dolan, Velké Bystřice, Velkého Týnce a Bohuňovic. Na místě byla zřízena kyvadlová doprava vody, díky velké snaze a koordinované práci se hasičům v průběhu likvidačních prací podařilo uchránit sousední objekt. Na požárem zasaženém skladišti se zřítila střecha.
Výše škody zatím nebyla přesně vyčíslena, ale určitě přesáhne 1 milion korun. Příčina vzniku požáru je v šetření, dnes, pokud požářiště dostatečně vychladne, bude probíhat vyšetřování.  L. Behingerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.