úterý 19. března 2024 Josef

Vzdělání

Univerzita třetího věku otevírá nové studijní programy pro seniory

Univerzita třetího věku Univerzity Palackého v Olomouci (U3V) nabízí zájemcům možnost aktivního přístupu k naplnění života i ve zralém věku.

Virtuální realita pro žáky mohelnické školy

Střední průmyslová škola elektrotechnická a obchodní akademie (SPŠE a OA) v Mohelnici přichází s novým přínosem pro své studenty.

Díky podpoře od kraje se budou studenti vypravovat do celého světa

Olomoucký kraj letos opět podpoří studenty na studijním pobytu v zahraničí skrze dotační program s cílem získání zkušeností a uplatnění na trhu práce v regionu, úspěšní žadatelé obdrží stipendia a hejtmanství v 1. kole rozdělí 183 tisíc korun.

Jaké jsou novinky v novém vzhledu Wikipedie a jak ho lze deaktivovat?

Nový vzhled české Wikipedie byl spuštěn na konci ledna. Tento vzhled, který byl již dříve testován na jiných jazykových verzích, je nastaven jako výchozí vizuální prostředí pro všechny uživatele, ale je možné se vrátit ke starému vzhledu.

Známe jména učitelů roku. Byli nominováni jak kolegy, tak i žáky

V mnoha sborovnách v Olomouckém kraji bylo 28. března veselo. Nejen kvůli Dni učitelů, ale také díky předávání cen ankety Učitel roku Olomouckého kraje. Ocenění obdrželo celkem dvacet jedna učitelů.

Za výzkum nových biomarkerů získala studentka Univerzity Palackého významné ocenění Wernera von Siemense

Anna Petráčková z Ústavu imunologie získala Cenu Wernera von Siemense 2022 za výzkum nových biomarkerů u hemato-onkologických a autoimunitních onemocnění. Její školitelka, Eva Kriegová, také byla oceněna.

Univerzita Palackého zkoumá nové metody, jak snižovat emise oxidu uhličitého z ovzduší

Vědci z ČR, Německa a Itálie vstupují do tříletého evropského projektu za 1,5 milionu eur. Cílem je vyvinout nové materiály pro získávání „zelené“ energie nebo snižování emisí oxidu uhličitého v ovzduší.

Na Univerzitu Palackého se hlásí rekordní počet lidí

Olomoucká univerzita má rekordní počet přihlášek ke studiu - 35 972, což je nejvíc v historii školy. Díky úspěšným marketingovým kampaním a možnosti podání e-přihlášky do poloviny března zájem o studium na všech osmi fakultách UP vzrostl.

Kraj dá budoucím řemeslníkům stipendia ve výši 9 miliónů korun

Olomoucký kraj se i letos rozhodl podpořit polytechnické vzdělání a řemesla finančními prostředky. Celková suma vyčleněná pro stipendia dosahuje více než devíti milionů korun.

Vedci z Univerzity Palackého budou eliminovat škodlivé pesticidy

Vědci z Univerzity Palackého se zapojí do projektu BIOCIRKL, který zkoumá efektivní využití odpadů zemědělství a lesnictví, snížení pesticidů, produkci hmyzu pro lidstvo a recyklaci solárních panelů.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.