čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Pevnost poznání připravila program pro seniory, v červenci proběhnou i ukázkové lekce zdarma

Populárně-naučné centrum Pevnost poznání otevírá registrace na inspirativní cyklus přednášek a cvičení s názvem Blízká setkání třetího věku. Jde o dobrou zprávu pro všechny zájemce ve zralém věku, kteří chtějí vědět, jak efektivně a pozitivně lze ovlivnit průběh vlastního stárnutí. Speciální interaktivní program potrvá od září do prosince 2016, už v červenci se ovšem v muzeu vědy uskuteční bezplatné ukázkové lekce.

Lektoři účastníkům pomohou překonat celou řadu překážek, které s sebou narůstající věk přináší. Prostřednictvím tří tematických oblastí - fyziologie lidského těla, mozkový jogging a fyzioterapie – dokonale porozumíte svému tělu jako celku, který drží pohromadě na základě rovnováhy fyzického, stejně tak ale i duševního zdraví. Zájemci pochopí, jak přesně (ne)funguje lidský mozek, srdce, střevo či imunita. Naučí se svůj mozek efektivně trénovat, dozví se, proč je pro jeho fungování tolik zásadní pohyb a konkrétní důmyslná koordinační cvičení.

„Naším cílem je představit lidské tělo jako jeden funkční celek, kde si mezi sebou buňky neustále povídají. Chceme ukázat, co se stane, když taková komunikace selže, ale hlavně také to, jak něčemu takovému předejít,“ přibližuje Ivana Fellnerová, lektorka fyziologické části programu a členka spolku Pro poznání, který Blízká setkání třetího věku s Pevností poznání připravil za finanční podpory Olomouckého kraje. Podle lektorky trénování paměti Nadi Žondrové má projekt skutečně potenciál pozitivně ovlivnit každodenní život seniorů i jejich nejbližších. „Starší věk sebou nese přirozeně úbytek fyzických sil, zeslabují se poznávací funkce mozku, přichází zdravotní obtíže. Ale ne bezvýhradně a nutně. Mnohému lze včas zabránit, předejít, proto přicházíme s naším programem. Nepředpokládáme, že by někoho bavila sáhodlouhá teorie, proto jsme zvolili praxi pro život,“ doplnila Žondrová.

Ukázkové lekce, které jsou pro všechny zájemce zcela zdarma, se uskuteční již 16. července, 10. srpna a 9. a 10. září 2016 přímo v Pevnosti poznání (areál Korunní pevnůstky, 17. listopadu 7). K účasti na hlavním programovém cyklu, který potrvá od září do prosince, je nutné se předem přihlásit skrze jednoduchý stručný formulář na stránkách www.pevnostpoznani.cz. Registrace je otevřena do 10. září 2016.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Vlastimil Bič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.