čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V Pevnosti poznání se děti mohou stát herci i přírodovědci

PR článek

Pevnost poznání nenabízí pouze výukové a zábavné expozice, ale také výtvarné, dramatické a přírodovědné kroužky pro děti.

V divadelní hantýrce se říká: „Prkna, co znamenají svět“. V případě Korunní pevnůstky by se to dalo lehce změnit a tvrdit: “Věda, co znamená svět“. A proč vlastně tyto dvě věci nespojit? Animátoři si pro děti připravili kroužky, které podpoří jejich kreativitu, manuální dovednosti a především představivost. 

Vědecký dramaťák

Divadelní aktivity hravě spojíte s vědeckou tematikou. V Pevnosti se klade důraz na učení přímým prožitkem, u dětí se tak rozvíjí jejich komunikativní, tvořivé, pohybové, ale také poznávací dovednosti.

Děti si v průběhu kroužku vytvoří svůj vlastní scénář, který bude spojený s vědeckou tematikou, nastudují ho a na konci hru předvedou rodičům a široké veřejnosti. Jedním z lákadel je také příběh Strážců poznání, vědeckého týmu nebojácných superhrdinů.

Vědecká výtvarka

Ne všechny děti se rády předvádějí. Některé se raději potichu vzdělávají a tvoří obdivuhodné, dech beroucí obrazy a výrobky. Pro malé tvořivé vědce, kteří nemají strach poznávat vědu i z její praktičtější stránky je v Pevnosti připraven kroužek výtvarky. Děti se naučí novým poznatkům z nejrůznějších oborů, zároveň ale rozvíjí vizuální i manuální schopnosti. Budou mít jedinečnou příležitost vytvořit si vlastní originální výrobky, které jim zároveň budou sloužit jako edukační pomůcky.

Pro více informací se podívejte zde. Jestli chcete děti do kroužku přihlásit, kontaktujte Emu Jurkovou nebo Zuzanu Zimovou na emailové adrese krouzkypp@gmail.com

Přírodovědný kroužek

Kroužek plný objevování, zkoumání a bádání. Hlavním tématem se stala voda a děti budou mít možnost pořádně prozkoumat její fyzikální i chemické vlastnosti. Kroužek začíná od září, je určen pro děti od 8 do 12 let a čeká na ně mimo jiné i objevné exkurze. Více informací zde.

Pro přihlášení dětí do kroužku kontaktujte Alenu Vláčilovou na e-mailu alena.vlacilova@upol.cz nebo na telefonním čísle  +420 735 715 333.

Čtěte více:

Autoři | Foto Pevnost poznání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.