čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Jste čerství absolventi a sháníte práci? Burza práce a vzdělání nabídne stovky pracovních pozic

V září a říjnu proběhnou v Olomouckém kraji hned čtyři Burzy práce a vzdělání. První se uskuteční 20. září v Olomouci na Výstavišti Flora, v největším pavilonu A.

Na burzách se představí perspektivní zaměstnavatelé z Olomouckého kraje, kteří už teď mohou nabídnout stovky volných pracovních míst ve strojírenství, elektrotechnice, optice, potravinářství, textilnictví, stavebnictví, v dopravě, obchodu nebo zdravotnictví. Své vzdělávací programy představí vybrané střední a vysoké školy, o jejichž absolventy mají zaměstnavatelé největší zájem,“ řekl Pavel Šoltys, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Lidem, kteří hledají nové zaměstnání, doporučujeme vzít si s sebou několik výtisků svého profesního životopisu,“ připomíná Jiří Šabata, ředitel krajské pobočky Úřadu práce ČR v Olomouci. „Naši pracovníci také nabídnou široké spektrum poradenských služeb všem, kteří se zajímají o své budoucí pracovní uplatnění – ať už se jedná o výběr školy, studijního oboru, rekvalifikace nebo hledání volných pracovních míst u nás i v EU,“ doplnil Šabata.

Nezaměstnaní, studující i absolventi mohou na jenom místě získat cenné informace a potkat se s vícero zaměstnavateli. Další cílovou skupinou jsou žáci posledních ročníků základních škol a jejich rodiče, kteří se mohou seznámit s nabídkou perspektivních studijních oborů a se zaměstnavateli prodiskutovat budoucí pracovní uplatnění.

Další burzy se uskuteční například 22. 9. ve Společenském domě Prostějov, v Přerovském Hotelu Jana 6. října nebo v Šumperku v Domě kultury 13. října.

Burza se otvírá v 9 hodin ráno a uzavírá v pět odpoledne. Vstupné na akci je ZDARMA.

Burzy vznikly za přispění Úřadu práce ČR, Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje, Svazu průmyslu a dopravy ČR a dále okresní hospodářské komory v Prostějově, Přerově a Šumperku. Nebude chybět také doprovodný program: „V Olomouci návštěvníky určitě zaujmou zajímavé exponáty některých vystavovatelů, případně budou moci nahlédnout pod pokličku vědeckého bádání s pomocí pracovníků z vědeckých center Univerzity Palackého. Zájemci si také budou moci vyzkoušet svůj postřeh na laserové střelnici,“ přibližuje Jitka Janečková Moťková, ředitelka Krajské hospodářské komory Olomouckého kraje. „Pro žáky a studenty budou mít vystavovatelé připraveny zajímavé aktivity, které přiblíží jejich činnost. Odměnou za zapojení se do těchto aktivit bude soutěž o atraktivní ceny. A obdobně tomu bude i na ostatních burzách,“ doplňuje regionální manažer Svazu průmyslu a dopravy ČR Richard Koubek.

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.