pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Společnost Edwards uspořádala soutěž o nejinovativnější diplomovou práci

Soutěžilo se ve dvou kategoriích – ekonomika a technika. Výherci získali finanční ohodnocení a možnost prohlédnout si moderní výrobní závod v Lutíně.

Slavnostním vyhlášením ve středu skončila soutěž o nejinovativnější diplomovou práci, kterou uspořádala společnost Edwards. Odměny vítězům předal Pavel Šustek, jednatel společnosti Edwards v České republice. Výherci měli možnost navštívit centrum sdílených služeb v Brně a rovněž získali příležitost podívat se do moderního výrobního závodu v Lutíně, kam za normálních okolností mají přístup pouze zaměstnanci.

Pořádali jsme první ročník, proto jsme nevěděli, co přesně od projektu očekávat. Příjemně nás překvapil jak počet, tak i kvalita přihlášených prací,“ prohlásil Pavel Šustek. Firma Edwards se po zvážení rozhodla ocenit 11 diplomových prací. Důvodem byl fakt, že v ekonomické kategorii přistoupila k udělení dvacetitisícové odměny hned dvěma účastníkům, kteří předložili mimořádně kvalitní práce.

Ceremoniálu se zúčastnilo devět řešitelů. Kromě slavnostního předání měli všichni zúčastnění možnost prohlédnout si moderní lutínský závod, v němž se konstruují špičkové vakuové vývěvy pro zákazníky z celého světa v čele s takovými giganty jako Tesla, Apple, Samsung, ABB nebo Siemens.

Mezi odměněnými byli studenti i absolventi z České republiky i ze Slovenska. Edwards hodlá v motivování talentovaných a inovativních lidí pokračovat. „Už nyní víme, že Cena Edwards proběhne i  v roce 2017. O tématu budeme ještě diskutovat s kolegy, ale rozhodně se chceme pohybovat opět v oblasti inovací,“ uzavřel Šustek.

Konečné pořadí:

Kategorie Ekonomika a podnikání

  • 1. místo Josef Pokorný, Jiří Branžovský (20 000,-)
  • 3. místo Mária Vrábliková
  • 4. místo Jakub Fousek
  • 5. místo Veronika Picková

Kategorie Technika

  • 1. místo Petra Ohnišťová (20 000,-)
  • 2. místo Jan Pavlík
  • 3. místo Kamil Vraspír
  • 4. – 6. místo Andrey Kutsay, Tomáš Plichta, Jiří Kalus

Edwards je globálním lídrem v oblasti výroby a servisu vývěv a dalších vakuových technologií pro výrobce polovodičů, plochých obrazovek, LED a solárních článků, dále pro strojírenský, farmaceutický, chemický, sklářský a potravinářský průmysl, metalurgii a nejrůznější aplikace ve vědě a výzkumu. Celosvětově zaměstnává ve výzkumu, vývoji, konstrukci, výrobě a podpůrných funkcích okolo 4200 vysoce kvalifikovaných pracovníků. 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.