pátek 29. března 2024 Taťána

Olomoucká univerzita chystá setkání absolventů na lodi v Praze

Olomoucká Univerzita Palackého chystá velké absolventské setkání, které se uskuteční tentokrát na lodi na Vltavě v Praze. Cílit má na absolventy, kteří žijí v Praze nebo ve středočeském regionu. Akce s názvem Olomouc v Praze se uskuteční v srpnu, připomenout má bývalým vysokoškolským studentům jejich vazbu k olomoucké univerzitě.

Velké absolventské setkání zorganizovala škola už loni při příležitosti oslav 70. výročí obnovení školy. Zúčastnilo se ho na 6000 lidí.

"V Praze žije a pracuje velká skupina absolventů naší univerzity. Rozhodli jsme se proto uspořádat další setkání našich absolventů přímo v hlavním městě - půjde o příjemné společenské setkání všech, které spojuje studium v Olomouci, a zároveň o propagaci druhé nejstarší univerzity v České republice. Upozornit chceme také na aktivity Nadačního fondu UP, který podporuje zajímavé vědecké i umělecké projekty našich studentů," uvedl prorektor pro vnější vztahy Petr Bilík.

Absolventská party se uskuteční 12. srpna. Hlavní program akce se uskuteční na lodi Cargo Gallery. Kotvit bude na náplavce na Výtoni pod železničním mostem s výhledem na vyšehradskou skálu a Pražský hrad. Během odpoledne bude u této lodi k dispozici také plovoucí vířivka. "Naši hosté se mohou těšit na moderní hudební program, speciální loď s vířivkou, skoky do Vltavy a grilování na náplavce. Večer zpestří videomapping, světelná animace tematicky zaměřená na zajímavosti týkající se Univerzity Palackého," uvedla koordinátorka akce Eva Blažková. Doplnila, že kvůli akci již bylo obesláno zhruba 6000 absolventů.

První velké Absolventské setkání spojené s oslavami 70. výročí obnovení Univerzity Palackého v Olomouci se odehrálo loni 9. a 10. září. Zúčastnilo se jej téměř 6000 absolventů z celé republiky i ze zahraničí. Svou domovskou univerzitu navštívila řada osobností české vědy, umění, politiky a sportu. Pamětní medaili z rukou rektora tehdy převzalo 76 významných absolventů, kteří se zasloužili o mimořádnou reprezentaci olomoucké univerzity a šíření jejího dobrého jména.

Čtěte více:

Autoři | Foto commons.wikimedia.org

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.