sobota 20. dubna 2024 Marcela

Oprava zubní kliniky na ulici Palackého je u konce. Budova má novou fasádu i výtah pro pacienty

Klinika zubního lékařství, jedna z dominant ulice Palackého v centru Olomouce, dostala nový háv v podobě nové fasády, ale také funkčních prvků, které mají pomoci příchozím handicapovaným pacientům.

Půlroční rekonstrukce budovy stála bezmála 24 milionů korun, výsledek je však znát. Dělníci kompletně opravili fasádu budovy, pro handicapované pacienty byl zvýšen komfort prostřednictvím funkčních prvků, jako je například výtah ve vnitřním traktu budovy.

Oprava budovy byla částečně financována Ministerstvem zdravotnictví, které zaplatilo 10 milionů korun, zbývajícíh 14 milionů investovala Fakultní nemocnice v Olomouci.

"Naposledy byl obvodový plášť opravován takřka před čtyřiceti lety a vzhled budovy už byl opravdu nedůstojný," uvedl ředitel Fakultní nemocnice Roman Havlík. Vedení FNOL podle něj zvažovalo, že zubní kliniku přesune do areálu nemocnice a více než sto let starou budovu nabídne například magistrátu. "Nakonec jsme se ale s ohledem na pacienty rozhodli, že kliniku v Palackého ulici ponecháme. Podařilo se nám získat dotaci ministerstva zdravotnictví," řekl.

Klinika ročně ošetří přes 41.000 pacientů, z nichž pět stovek je tělesně postižených. V budově až do nynějších oprav nebyl výtah, lékaři či laboranti proto museli handicapovaným pacientům pomáhat ručně do prvního či druhého patra, což bylo dost komplikované. Nově mohou pacienti využít výtah ve vnitřním traktu budovy, kde můžou rovněž parkovat se svým vozidlem.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Jan Potměšil

A zase - 15:01 článek a 16:45 zasíráte facebook tou stejnou fotkou, tak si to už konečně uvědomte!!!

středa, 26. října 2016, 21:48

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.