čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Svátky klidu? Záchranáři museli o Vánocích vyjíždět k více jak 500 případům

Zaměstnanci záchranné služby si ani na vánoční svátky neodpočinuli. Během tří dnů museli vyjíždět k více jak pěti stům případů. Oproti loňskému roku číslo narostlo a to především kvůli počasí.

Hlavně na Štědrý den počasí mohlo za to, že záchranáři museli vyjíždět k několika dopravním nehodám. „Během tří vánočních dnů posádky za 24 hodin vyjížděli ke zhruba 170 událostem. Ve srovnání s rokem minulým to bylo přibližně 150 událostí během dne,“ upřesnil mluvčí záchranné služby Zdeněk Hošák.

Namrznuté chodníky zase zapříčinily velké množství pádů, které způsobili různé specifické úrazy, ovšem těm v mnohých případech napomáhalo i to, že lidé předem požili alkohol. Dále také museli záchranáři vyjíždět k přiotráveným osobám, které zkombinovali alkohol a léky.

Bohužel své místo ve výjezdech mají i různá napadení, která končí zhmožděninami v oblasti hlavy, ale i končetin. Za tato zranění může často rovněž alkohol. „Nejedná se o nějaké výrazné číslo počtu výjezdů, nicméně je nutné zdůraznit nepříjemnosti pro zasahující posádky a náročnost podobných výjezdů,“ doplnil Hošák.

Třikrát musela vzlétat letecká záchranná služba, přičemž jednou to bylo do Zlínského kraje.

Čtěte více:

Autoři | Foto www.zzsol.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.