čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Nemocnice Šternberk nově operuje na moderním operačním stole

Na novém moderním operačním stole jsou nyní operováni pacienti Nemocnice Šternberk, která je členem skupiny AGEL. Moderní vybavení v hodnotě přesahující 2,5 miliónů korun bude využito na traumatologickém sále pro nejrůznější druhy operací.

Nový operační stůl nahradil starší typ, který byl v nemocnici využíván přes 15 let. „Nový stůl plní náročné požadavky současné medicíny.  Největší přínos znamená pro operované pacienty, ale také zjednodušuje práci lékařům a ostatnímu sálovému personálu. Větší pracovní komfort zajistí také anesteziologům,“ říká primář chirurgicko-traumatologického oddělení MUDr. Jan Smetka s tím, že na novém stole mohou operovat pacienta s váhou až do 350 kilogramů.

Příslušenství k operačnímu stolu umožňuje správné polohování pacienta. Pomocí dálkového ovládání je možné plynule měnit polohy pacienta nebo dokonce i jednotlivých částí jeho těla v průběhu operace dle potřeby operatéra. Operační stůl má také antidekubitní polstrováním s dynamickou pěnou, které je nezbytné při každé operaci. „Nový stůl navíc díky variabilitě umožní jednodušeji provádět i některé typy operací za použití perioperačního rentgenu. Stůl je také možné i dále upravovat na základě přání uživatelů. Extrémně dlouhý podélný posuv rentgenové nekontrastní operační desky nabízí skvělou přístupnost pro rentgenové posuvné C-rameno i pro operační tým,“ uvádí primář Smetka.

Moderní operační stůl bude využíván pro operace dospělých i dětských pacientů ze Šternberku a okolí. „V současné době má chirurgicko–traumatologické oddělení dva moderní operační stoly, přičemž každoročně se ve šternberské nemocnici provádíme více než 1800 operačních zákroků,“ uzavírá primář Smetka.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.